Znan je par drugega kroga kvalifikacij za 3. SNL vzhod, prvak ptujske Superlige Drava se bo za vstop med tretjeligaše pomerila s Šoštanjem, drugouvrščeno ekipo Štajerske lige, ki je na današnjem povratnem obračunu premagala drugouvrščeno ekipo Pomurske lige Turnišče. Tekma se je končala z rezultatom 2:0 za domače, ki so se tako po gostujočem remiju 2:2 lahko veselili uvrstitve v drugi krog kvalifikacij.


Dvoboj si je na igrišču v Šoštanju ogledalo dobrih 100 gledalcev, ki so prvi zadetek videli v 14. minuti, ko je zadel Matevž Verhovnik. Dobrih dvajset minut kasneje je vodstvo povišal Rok Rednak, vse dvome o zmagovalcu pa bi lahko v uvodu drugega dela igre razblinil Tilen Celcer, ki pa ni bil uspešen pri izvajanju enajstmetrovke. Glavni sodnik Andrej Žnidaršič je pokazal kar deset rumenih kartonov, od tega kar osem nogometašem Turnišča, ki se bodo morali po porazu sprijazniti še z eno sezono igranja v Pomurski ligi, če se bo ta seveda prihodnje leto sploh še igrala.

Šoštanjčani in Ptujčani bodo prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij odigrala že v torek v Šoštanju, povratni obračun pa sledi v soboto na igrišču na Ptuju.

ŠOŠTANJ 2:0 TURNIŠČE
Strelci: Verhovnik (14), Rednak (35)

Šoštanj: Barukčić, Grušovnik, Meh, Koca, Podlesnik, Šlutej, Rednak, Cafuta, Verhovnik (67 Vasić), Spasojević, Celcer. Trener: Josip Vugrinec.
Turnišče: Lebar, Koren, Zelko, Horvat, Jakšič, Horvat, Prša (82 Žalik), Mujdrica, Lutar (46 Bertalanič), Šemen, Recek (55 Gjerkeš). Trener: Grega Zver.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj novincev v Krškem, vodilna Bistrica gosti Zreče

Pred nami so obračuni sedmega kroga vzhodne skupine 3. SNL. Pet tekem bo na sporedu danes …