Ptujska Drava na povratnem obračunu drugega kroga kvalifikacij za 3. SNL ni imela večjih težav z ekipo Šoštanja, saj je mladi vrsti trenerja Josipa Vugrinca zabila štiri zadetke. Ptujčani so tako potrdili šampionsko sezono, v kateri niso doživeli niti enega poraza in le trikrat remizirali, ter se tako zasluženo selijo med tretjeligaše.


Ekipi sta se na prvi tekmi razšli brez zmagovalcev, pred povratnim srečanjem pa so bili Ptujčani v rahli prednosti, saj so bile na njihovi strani izkušnje in gol v gosteh. Šoštanjčani so tudi tokrat nastopili v zelo mladi zasedbi in neodločen izid držali vse do 40. minute, ko je v polno meril branilec Boštjan Nežmah in postavil izid prvega polčasa. Če so imeli gostje iz Šaleške doline med polčasom še nekaj upanja glede napredovanja, pa se je to razblinilo v začetku drugega polčasa, ko sta v roku dveh minut zadela kapetan Jure Arsič in Matic Hojnik, ki je sicer zadel že na prvi tekmi v Šoštanju. Zmago je v 81. minuti potrdil nekdanji član mariborske nogometne šole Anej Wagner, ki je pred tem zamenjal najizkušenejšega moža ptujske ekipe Franca Fridla, ki obenem opravlja tudi naloge trenerja.

Ptujčani so si z visoko zmago zagotovili nastop v 3. SNL vzhod, kjer jih brez dvoma čakajo težji preizkusi kot pa v letošnji sezoni. In še zanimivost, kot vse kaže bodo v prihodnji sezoni med vzhodnimi tretjeligaši nastopali kar štirje (nasledniki) klubov, ki so v preteklosti igrali med prvoligaši. Drava, se je kot “naslednik” stare Drave, pridružila Dravogradu ter naslednicama Nafte in Beltincev. Pred nami je torej sila zanimiva tretjeligaška sezona.

DRAVA PTUJ 4:0 ŠOŠTANJ
Strelci: Nežmah (40), Arsič (52), Hojnik (54), Wagner (81)

Drava Ptuj: Ajlec, Rumež, Horvat, Marinič, Nežmah, Ljubec (82 Šoštarič), Hojnik (63 Antolič), Frangež, Arsič, Fridl (78 Wagner), Krajnc. Trener: Franc Fridl.
Šoštanj: Barukčić, Grušovnik, Meh (73 Šmon), Koca, Podlesnik, Šlutej, Rednak, Cafuta (69 Vasić), Verhovnik (64 Bulajić), Spasojević, Celcer. Trener: Josip Vugrinec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…