Skoraj dva meseca nas ločita do začetka nove tretjeligaške sezone in mnogi klubi že kadrujejo tudi pred uradnim časom za igralce. Malo drugače je s trenerji, ki so hitro na udaru in nato kmalu tudi že “bivši” pri mnogih klubih tako doma kot v tujini. V minuli sezoni je klub NK Dobrovce ravno v zadnjem krogu rešil kožo in se obdržal v tretjeligaški konkurenci. Skozi sezono jih je vodil izkušeni 70-letni Zvonko Breber, ki je odstopil z mesta glavnega trenerja v tem malem kraju streljaj od Maribora.


Tako je upravni odbor s predsednikom kluba našel primirnega naslednika. 43- letnemu trenerju iz Maribora izkušenj ne manjka. Marko Lešnik je bil pomočnik selektorja reprezentance U17, vodil kadete Maribora, deloval kot pomočnik pri BiH ekipi FK Železničar Sarajevo, deloval kot glavni trener pri Prlekih (Veržej) in bil pred leti trener drugega moštva Maribora, ki je nastopal v tretji ligi. Deloval je še s Kostićem kot pomočnik v enem klubu na Kitajskem. Nazadnje je bil trener v Rogozi pri četrtoligaški ekipi RoHo VBO.

Kot igralec, branilec je svojo pot začel v Mariboru, ga nadaljeval pri mestnim tekmecem, ekipi Železičarja, Pohorja iz Ruš in v Novem mestu in zbral skupaj 34 drugoligaških tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zavrčani tudi s prvoligaškimi izkušnjami

Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaš…