V minulem vikendu so v popolnosti zaživela tudi tretjeligaške zelenice. V beltinskem Športnem parku sta se že v soboto v derbiju vodilnih klubov 3. SNL vzhod udarili zasedbi Beltincev in Nafte, kot smo že pisali, pa je zmaga odšla v Lendavo, kar so včeraj izkoristili pri soboški Muri, ki je z visoko zmago v občinskem spopadu z Rakičanom skočila na drugo mesto lestvice.


Črno-beli so v gostujočo mrežo pospravili kar sedem zadetkov, a so v skladu s pričakovanji dolgo lomili odpor tekmeca, ki se je v prvem polčasu krčevito branil in odbijal napade favoriziranih gostiteljev, a je Mura v drugem polčasu dosegla kar šest zadetkov in slavila visoko zmago. “Sem pričakoval. Igrali smo nekaj pripravljalnih tekem, kot sem že dejal, se v prve pol ure ali polčasu mučiš in težko prihajaš do priložnosti. V drugem polčasu, ko tekmecu poide sapa, pa se stvari postavijo na svoje mesto,” je po visoki zmagi priznal Darijan Matić.

Foto: Jure Banfi

Nekdanji kapetan Olimpije je najodmevnejša zimska okrepitev zasedbe, ki domuje v Fazaneriji, izkušeni vezist pa je bil kljub dejstvu, da je četa trenerja Zlatka Gaborja dolgo lomila odpor Rakičana, zadovoljen z igro. “Za začetek in prvo pomladansko tekmo je bilo v redu. Mislim, da je ekipa odigrala odlično od prve do zadnje minute. Normalno je, da je v prvem polčasu, ko so nasprotni igralci še vsi pri močeh, težko prebiti obrambno formacijo, vendar so se v nadaljevanju stvari postavile na svojo mesto in smo zasluženo dosegli visoko zmago,” je poudaril Matić.

Tri od sedmih golov so dosegli trije novinci, ob Filipu Škvorcu in Roku Zorku je v polno meril tudi Darijan Matić, ob dveh zadetkih rezervista Amadeja Maroše pa sta se veselila tudi David Tomažič Šeruga in Mihael Karas. “Vesel sem zadetka, še bolj pa zmage moštva. Smo na pravi poti, treniramo odlično in mislim, da je visoka zmaga dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. Morda nismo pričakovali tako visoke zmage, vendar smo je veseli. Gremo naprej, že v prihodnjem krogu nas čaka trd tekmec in potrebno bo zmagovati tudi v bodoče,” se je proti prihodnosti obrnil nekdanji reprezentant Slovenije, ki ga je Olimpija Muri posodila do konca letošnje sezone.

Morda bo Ljubljančan, ki bo konec maja dopolnil 34 let, v prekmurski prestolnici ostal tudi v naslednji sezoni, v kateri želijo črno-beli igrati v drugoligaški konkurenci. Z zmago je Mura že skočila pred Beltince, na drugo mesto, ki ravno tako pelje v 2. SNL, “To je odlično. Vsi si želimo, da bi prvenstvo zaključili na prvem mestu, vendar se zavedamo, da v 2. SNL vodita prvi dve mesti in dobro je, da smo že od samega začetka na teh položajih,” je za konec za SNPortal razkril Matić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…