Martjanska Čarda verjetno sodi med klube, ki je v zadnjih letih zamenjale največ nogometašev. Tudi v tokratnem prestopnem roku ni bilo nič drugače, saj je vodstvo kluba, ki je jesenski del sezone 3. SNL vzhod končal na desetem mestu lestvice, za sodelovanje dogovorilo s šestimi novinci.


Med njimi je tudi Vladimir Kokol, ki ga ljubiteljem prvoligaškega dogajanja ni potrebno predstavljati. Danes že 43-letni nogometaš se je na prvoligaških zelenicah potil že leta 1992, ko večina današnjih upov še niti ni bila rojena. V dresu mariborskega Železničarja, Mure, Rudarja in Olimpije je odigral 257 tekem in dosegel tudi 16 zadetkov. Potepal se je tudi po tujini, igral je za koprivniški Slaven Belupo, izraelski Hapoel iz Nazaretha, zadnja leta pa je preživel predvsem v avstrijskih ligah. V zadnjem času je bolj kot z nogometom časopisne vrstice polnil kot direktor podjetja, ki do delavcev za delo v Avstriji ni poravnalo finančnih obveznosti.

Ob Kokolu so novinci v taboru trenerja Bojana Malačiča še povratnik Tomaž Recek, pa Iztok Kerčmar, Tjaž Lopert, Tilen Kocbek in David Karničnik. Klub sta zapustila Davorin Pelcl in Grega Matjašec, medtem ko sta mladinca Katančič in Škrilec odšla na polletno posojo v Muro.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…