Prihajajoči krog bo ponudil nov prekmurski derbi, saj se bosta v Fazaneriji udarila Mura in Beltinci. Soboška zasedba bo celila rane po hudem porazu v Lendavi, ko je Nafta po preobratu v drugem polčasu slavila z izidom 5:2.


Minuli vikend je bil vrhunec sezone 3. SNL vzhod v pravem pomenu besede, saj se je na tribunah lendavskega Športnega parka zbralo kar 2.900 gledalcev. Derbi Nafte in Mure je bil v preteklem tednu najbolj obiskan nogometni dogodek na sončni strani Alp, kar je le še en dokaz o priljubljenosti nogometa na levem bregu reke Mure.

Da Prekmurci živijo za nogomet, pa dokazuje tudi podatek o obisku letošnjih tekem. Kot je moč razbrati iz statistike, ki je dosegljiva na spletni strani NZS, si je dosedanjih 126 tekem 3. SNL vzhod v živo ogledalo že več kot 41 tisoč gledalcev. To v povprečju znese 330 gledalcev na tekmo, številka pa močno presega obisk v treh preostalih skupinah 3. SNL, z dobrimi 200 gledalci na tekmo manj za vzhodno skupino caplja severna divizija.

Še več, Prekmurci in Prleki – v 3. SNL vzhod igra tudi Ljutomer – tekme svojih klubov obiskujejo precej bolje kot pristaši drugoligašev, saj tekme slednjih v povprečju spremlja dobrih 180 gledalcev. Se bo obisk drugoligaških obračunov dvignil že v prihodnji sezoni? 2. SNL bo namreč pod svoje okrilje sprejela osmerico novih klubov in svoje članstvo razširila na 16 klubov.

Čeprav je do zaključka tretjeligaških prvenstev preostalo še osem krogov, je že jasno, da bo letošnji obisk precej bolj množičen kot v lanski sezoni, ko si je tekme 3. SNL vzhod ogledalo malce več kot 45 tisoč ljudi.

Pregled obisk tekem:
Prva liga Telekom Slovenije:
195.140 gledalcev/1.393 gledalcev na tekmo
2. SNL: 16.499 gledalcev/179 gledalcev na tekmo
3. SNL vzhod: 41.580 gledalcev/330 gledalcev na tekmo
3.SNL sever: 16.461 gledalcev/132 gledalcev na tekmo
3.SNL center: 15.071 gledalcev/120 gledalcev na tekmo
3.SNL zahod: 10.462 gledalcev/114 gledalcev na tekmo

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…