Tretjeligaši bodo ta vikend odigrali tekme 22. kroga, do zaključka prvenstva jih tako loči še pet krogov. Šmarje in Veržej sta si na vrhu lestvice po spodrsljajih Beltincev in Dravograda priigrali prednost petih točk, na slednja dva pa iz ozadja že pritiskajo Odranci, ki bodo proti Ljutomeru naskakovali peto zaporedno zmago. Varovanci Rudija Viherja, ki je bil še v lanski sezoni trener Ljutomerčanov, so v dobri formi in bodo želeli proti Prlekom potrditi zmago iz jesenskega dela sezone, svoje pa bo dodalo še tradicionalno rivalstvo med prebivalci na desni in levi strani Mure, zato motivacije pri obeh ekipah ne bi smelo manjkati.


Tekma kroga bo odigrana v Šmarju pri Jelšah, kjer bodo vodilni Šmarčani pričakali tretje Beltince, ki bodo na gostovanju lovile priključek z vrhom. V jesenskem delu so po dramatični končnici slavili Šmarčani, potem, ko je v 92. za 2:3 zadel Burim Asllanaj. Za varovance trenerja Gorana Gutalja je to ena od pomembnejših tekme v sezoni, saj bi z morebitnim porazom zapravili možnosti za naslov prvakov. Dravograjčani, za katerimi sta dva naporna vikenda, saj so najprej doma slavili proti Beltincem in minuli vikend izgubili proti Veržeju, tokrat odhajajo na gostovanje v Slovensko Bistrico. Tudi za Korošce velja nekaj podobnega kot za nogometaše Beltincev, tudi oni bi lahko v primeru neuspeha, kar je vse razen zmage, prvemu mestu pomahali v slovo.

Veržej bi lahko ob ugodnem razpletu tekme v Šmarju pri Jelšah znova skočil na vrh lestvice, tokrat ga čaka domači obračun z Malečnikom. Prleki bodo na papirju izraziti favoriti, a ob izenačenosti lige, je potrebno vzeti v zakup tudi možno presenečenje, Malečnik namreč še vedno lovi točke, ki bi mu dokončno zagotovile obstanek.

Kovinar je moral po zmagi v Zrečah, med tednom pričakovano priznati premoč Veržeju, tokrat pa ga na domačem obračunu čaka srečanje z Gradom, ki je v minulem krogu namučil vodilno Šmarje. Kovinar v zadnjih petih krogih potrebuje pravi manjši čudež, če želi obstati v ligi, saj ga do dvanajstega mesta loči devet točk. Obe ekipi bosta nastopili precej oslabljeni, saj bodo v obeh taborih manjkali trije nogometaši (Kovinar: Jager, Pantović in Senica; Grad: Krauthaker, Sajko in Recek). Zanimivo bo tudi v nedeljo dopoldne, ko se bosta v prekmurskem obračunu udarila Rakičan in Čarda, ki je po dveh zaporednih porazih padla na šesto mesto. Tromejnik pa v nedeljskem popoldnevu na domačem igrišču gosti Zreče.

 

Tekme 22. kroga 3. SNL vzhod:

FARMTECH VERŽEJ – MALEČNIK (sobota ob 17:00)
KOVINAR ŠTORE – GRAD (sobota ob 17:00)
ŠMARJE PRI JELŠAH – AGROSERVIS BELTINCI (sobota ob 17:00)
AHA EMMI BISTRICA – KOROŠKA DRAVOGRAD (sobota ob 17:00)
RAKIČAN – ČARDA MARTJANCI (nedelja ob 10:30)
ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER (nedelja ob 17:00)
TROMEJNIK G-SUKIČ – ZREČE (nedelja ob 17:00)

Avtor: Peter Dominko

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…