Včeraj smo kot prvi poročali o tem, da je Zveza nogometnih sodnikov Slovenije preklicala delegiranje 16. kroga 3. SNL vzhod. Razlog za to tiči v bojkotu klubov 3. SNL vzhod, ki želijo znižati  sodniške in delegatske stroške, kar so sporočili tudi vodstvu tekmovanja, NZS in ZNSS, a ker pravega odziva ni bilo, klubi po uvodnih dveh spomladanskih krogih niso poravnali stroškov do sodnikov in delegatov.


Na četrtkovi večerni novinarski konferenci je iniciativni odbor klubov, ki ga sestavljajo Goran Gutalj, Mario Zver in Sašo Makoter, predstavil svoja stališča. Ni skrivnost, da se večina tretjeligašev v vzhodni skupini nahaja v likvidnostnih in finančnih težavah, nazadnje so iz Nafte 1903 sporočili, da se je nabralo dobrih 28 tisoč evrov dolga. Klubi tako niso več zmožni plačevati visokih sodniških in delegatskih stroškov, ki v bruto znesku znašajo med 710 in 730 evrov. Odbor je potrdil številko, o kateri smo poročali že včeraj, saj so na NZS naslovili dopis, v katerem so zapisali, da je za klube sprejemljiv sodniški strošek v višini 300 evrov bruto. Pristojni organi pri NZS in ZNSS se niso udeležili skupnega sestanka, na katerem se je pojavil zgolj Danilo Kacijan, predsednik MNZ Murska Sobota, ki sicer vodi tekmovanje v 3. SNL vzhod. Iniciativni odbor je ob tem še dejal, da ne želijo postavljati ultimatov, a tako visokih stroškov niso zmožni plačevati.

Ker pa je, kot smo že zapisali, ZNSS preklicala delegiranje tekem 16. kroga 3. SNL vzhod, je jasno, da tekem ta vikend na pomurskih igriščih ne bo, saj je tudi MNZ Murska Sobota na svoji spletni strani odpovedali vseh sedem tekem.

Ob tem pa se sprašujemo, če ne bi bilo možno zapleta rešiti z ugodnejšim načinom plačevanja? Dobršen del zneska namreč pobere tudi država.

Pari odpovedanega 16. kroga 3. SNL vzhod:
ČARDA – RAKIČAN METROPOL KAVARNE
ODRANCI – TURNIŠČE
BAKOVCI – AVTO RAJH LJUTOMER
NAFTA 1903 – TROMEJNIK G-SUKIČ
ČRENŠOVCI – NŠ MURA
LUŠT BELTINCI – BISTRICA
GRAD – SERDICA KLIMA ŠINKO

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …