Po včerajšnjemu reprezentančni tekmi in porazu proti Islandiji, danes drugoligaši igrajo 17. krog druge slovenske lige. Vse oči bodo uprte v Zavrč, kjer bo potekala tekma med Zavrčem in Roltek Dobom. Tekma bo dala številne odgovore o nadaljevanju 2. SNL, saj bi Dob s porazom zaostanek za Zavrčem povečal na pet točk, trenutna razlika znaša dve točki. V tej sezoni sta tekmeca že odigrala medsebojno srečanje. Tekma, katere gostitelj je bil Roltek Dob, pa se je končala brez zmagovalca, z rezultatom 1:1. Strelec za domače je bil Matic Mirtič, za goste iz Zavrča pa Josip Golubar.


Prepoved igranja v 17. krogu SNL so imeli tokrat sledeči igralci:
Nemanja Boljanović (Dravinja Kostroj); Klemen Kunstelj (Roltek Dob); Žan Rant Roos in Damir Marijan (oba Garmin Šenčur); Miha Drnovšek, Blaž Dolinar in Marko Jakolič (vsi trije Krško); Murko Peter (Zavrč).

Zavrčani so z zmago na tekmi kroga potrdili, da so zasluženo vodilno moštvo 2. SNL in so pred pričetkom spomladanskega dela prvenstva upravičeno napovedali pohod na Prvo Ligo. Novinec v belem dresu bo kot kaže spomladi nosil glavno breme v napadu, saj je v statistiko na dveh tekmah vpisal že štiri zadetke in bo v takem tempu hitro ujel vrh lestvice strelcev, ki ga z devetimi zadetki trenutno zaseda njegov soigralec Josip Golubar. Dobu danes kaj več od znižanja izida na 2:1 ni uspelo, Zavrč pa je z zmago prednost pred Dobom povečal na pet točk. Dob pa lahko v sredo, ko bo Krka odigrala še preloženo srečanje z Belo Krajino pade tudi na tretje mesto. 17. krog bodo z nedeljsko tekmo zaključili ravno Novomeščani, ki bodo v precej spremenjeni postavi odigrali prvo spomladansko tekmo.

Krško in Bela krajina sta se v dolenjsko-belokranjskem dvoboju, ki je znal marsikdaj postreči z zanimivo predstavo tudi izven tribun, pomerila za mesto, ki zagotavlja obstanek med drugoligaško konkurenco. Z golom Klemna Slivška pa so se treh točk in skoka na osmo mesto veselili zeleni iz Krškega. Radomljani in Šenčurjani so se razšli brez zadetkov, varovanci trenerja Branka Pavlina pa so še na drugi tekmi pregovorno držali gorenjske “šparavnosti”, saj zopet niso zadeli. Prestop najbojšega strelca Anžeta Košnika v Krko, je kot kaže v vrstah Šenčurja pustil veliko luknjo v napadu. Z remijem se je končal tudi obračun v Slovenskih Konjicah, kjer sta se pomerila Dravinja in Šampion, s točko pa so lahko vsekakor bolj zadovoljni v mladem celjskem taboru, varovanci domačega stratega Simona Sešlarja pa bodo morali, v kolikor bodo želeli obstati med drugoligaši, čimprej začeti zmagovati.

 

KRŠKO 1:0 BELA KRAJINA
Slivšek (58)

Krško: Zalokar, Ribič (66 Macur), Petric, Barkovič, Vrčko, Urbanč, Lavrenčič (71 Vodeb), G. Babnik (88 Blažinčič), Slivšek, J. Babnik, Dvorančić. Trener: Nebih Zeneli.
Bela Krajina: Vidergar, Vrščaj, Lunder, M. Žugelj (88 Kralj), Žagar, G. Žugelj, Stepčić, Mujaković, Sašek (64 Rustemi), Špelić (88 Spudić), Bordon. Trener: Safet Hadžić.

 

DRAVINJA KOSTROJ 1:1 ŠAMPION
Drašković (27); Torra (8)

Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Drašković, Štante (59 Naglič), Černec (82 Pristovnik), Klokočovnik, Hribernik, Čerenak, Čander, Gosak, Kraus (67 Čakš). Trener: Simon Sešlar.
Šampion Celje: Čretnik, Kristl, Kraljič, Kompan, Škoflek, Horvat, Torra (69 Petrič), Djuranović (82 Anželj), Rižner (46 Lazičić), Srnec, Goropevšek. Trener: Jani Žilnik.

 

KALCER RADOMLJE 0:0 GARMIN ŠENČUR

Kalcer Radomlje: Juračič, Mušić, Cankar, Varga, Kosec, Barukčić, Vrhunc (46 Škafar), Cerar, Nunić, Zavrl (82 Šmitran), Seferović (75 Smukavec). Trener: Robert Pevnik.
Garmin Šenčur: Marić, Selimović, Aljančič, Kern, Ajdovec, Bunderla, Brezarič (75 Stanko), Kotnik, Dolžan, Križaj (89 Košnik), Avdić (58 Babić). Trener: Branko Pavlin.

 

ZAVRČ 3:1 ROLTEK DOB
Golubar (10), Benko (52, 70); Krcić (56)

Zavrč: Fink, S. Čeh, Sambolec, Roškar, Dugolin, Buzeti, A. Čeh, Matjašič (83 Kuserbanj), Kelenc (59 Sreš), Golubar, Benko (88 Avguštin). Trener: Viktor Trenevski.
Roltek Dob: Vezirović, Češnjevar, Goropečnik, E. Mešanović (74 Avbelj), Cimprič, Lunder, M. Klopčič (81. U. Klopčič), Simič (66 Prašnikar), Krcić, Račić, D. Mešanović. Trener: Alen Romih.

 

ŠMARTNO 1928 – KRKA (zaradi “neugodnih vremenskih pogojev” preloženo na kasnejši termin)


Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…