V 2. SNL štiri kroge pred koncem prvenstva še ni znano, kdo bo osvojil naslov prvaka, saj so spodrsljaje Triglava izkoristili Dobljani, prav tako pa je povsem odprt tudi boj za obstanek, saj se želi devetemu mestu izogniti kar trojica klubov.


Ob Veržeju in Brdih se za obstanek bori tudi Zarica, ki pa bo v zadnje štiri tekme krenila z novim trenerjem. Kranjčani, ki v minulem tednu niso imeli obveznosti, so se namreč odločili za prekinitev sodelovanja z Erikom Kržišnikom. Še jeseni strateg mladinske selekcije Triglava je vodenje Zarice prevzel pozimi, ko so se z njim v klub preselili tudi številni posojeni nogometaši orlov. Kržišnik je moštvo popeljal do nekaj pomembnih točk, tudi do dveh zmag nad konkurentom Veržejem, a to ni bilo dovolj za njegov obstanek na kranjski klopi. Kot je v izjavi za klubsko spletno stran zatrdil Miro Vodan, predsednik kluba, razlogi za njegovo slovo ne tičijo v slabih rezultatih, temveč v neprimerni trenerski licenci, ob tem pa se je Vodan razgovoril tudi o spoštovanju in pozitivnih vrednotah.

“Vodstvo kluba je kljub solidni točkovni beri v pomladanskem delu sprejelo odločitev, da dosedanji trener Erik Kržišnik od danes dalje ni več na čelu članskega moštva. Erik Kržišnik je s svojim delom opravičil zaupanje, ki mu je bilo dano kljub pomanjkljivi nogometni izobrazbi. Razlogi za prekinitev sodelovanja torej ne izvirajo kot posledica slabih rezultatov. Klub bo ob zasledovanju ciljev, bodisi razvojnih, bodisi tekmovalnih, zasledoval vrednote, ki so temelj za delo in napredek. Odločitev ni bila lahka, Erik Kržišnik je dober trener, vendar so stvari, ki se jih ne more obiti. Nogometni klub Zarica bo tudi v prihodnje sledil usmeritvam pozitivnih vrednot, predvsem pa kako in zakaj biti spoštovan. To je glavni razlog, zakaj je moralo priti do te odločitve,” poudarja predsednik Zarice.

Kržišnika bo nasledil Robert Marušič, ki je Zarico reševal že v lanski sezoni in bil tedaj uspešen, pred vrnitvijo na klop članskega moštva pa je vodil mladinsko selekcijo. “Gre za preverjeno osebo, ki bo v času iskanja trajne rešitve zagotovo delovala v smeri zastavljenega cilja nogometnega kluba. To je obstanek v 2. SNL,” so zapisali Gorenjci. Marušiča že v nedeljo čaka pomembna naloga, saj bo s svojimi varovanci gostoval v Vipolžah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…