Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bolezni je v brežiški bolnišnici umrl nogometni trener Nebih Zeneli. Nazadnje je deloval v Krškem, kjer je jeseni vodil drugoligaša.


Deloval je tudi pri klubih kot so Brežice in Krka ter pri ženski ekipi Krke iz Novega mesta, ki je bila dolga leta najboljša ekipa na sončni strani Alp. Ob koncu minulega tisočletja je “Nebi” prvič prevzel Krško in jih iz tretje lige pripeljal v drugo. Klub je reševal tudi pred izpadom iz druge lige in bil tvorec ekipe, jo selekcioniral in dal temeljni kamen krški ekipi, ki je nato igrala štiri sezone v prvoligaški konkurenci. Podobno je rešil Brežice v sezoni 2018/19 pred izpadom iz druge lige.

Veljal je za velikega ljubitelja nogometa in športnega navdušenca, ki je vse obrnil na šalo, bil je velik motivator in študiozen strateg mirnega karakterja. Pri 63 se je poslovil velik človek, Brežičan, ki je imel najvišjo nogometno licenco. Tudi sam je bil svojčas nogometaš v klubu NK Brežice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Szabo junak obračuna v Lendavi, Nafta do prve zmage v tem letu

Šest zadetkov, dve enajstmetrovki in dva rdeča kartona so bilanca razburljivega obračuna m…