Z zaostalima tekmama 14. kroga se končuje jesenski del drugoligaškega tekmovanja, ki ga bodo ne glede na razplet današnjega obračuna v Šenčurju, na vrhu ligaške razpredelnice končali Krčani. V soboto Dobljani, ki so v minulem krogu izgubili prvič po sedmem krogu, gostijo Tolmince.


Tako današnji, kot tudi jutrišnji obračun, bi moral biti odigran že pred dvema tednoma, a tedaj obilno deževje na nekaterih igriščih, tudi v Šenčurju in Dobu, ni dovolilo nogometa. Krško je tako jesenski naslov potrdili pred dobrim tednom, z domačo zmago nad Aluminijem, in bo ne glede na izid današnje tekme spomladanski del sezone pričakalo na vrhu lestvice. Precej slabše kaže Šenčurjanom, ki se po napovedih z začetka sezone borijo za obstanek. Medtem ko je Šmartno priklenjeno na dno, Gorenjcem za ovratnik diha Dravinja, zato bi morebitni uspeh na današnji tekmi Šenčurjanom pomenil veliko, saj bi se sedmouvrščenim Ankaran-Hrvatinom približali na vsega tri točke zaostanka. Krčani, ki so z 2:0 dobili prvi letošnji medsebojni obračun, v goste prihajajo brez izkušenega Slaviše Dvorančića, ki je s šestimi zadetki za Dejanom Urbančem drugi strelec kluba, medtem ko pri domačih ni kaznovanih nogometašev.

Še bolj zanimivo zna biti jutri, ko v Dobu gostujejo Tolminci, najprijetnejše presenečenje jesenskega dela sezone. Primorci bi se z jutrišnjo zmago na drugem mesto lestvice izenačili s Kranjčani, kar bi bil pred spomladanskim delom sezone odličen obet. Domači so v minulem krogu izgubili na gostovanju v bližnjem Kranju, kar je bil sploh prvi poraz po šestih zaporednih zmagah, ki so Dobljane z dna lestvice popeljali vse do petega mesta. Tudi domači imajo pred tekmo svojo računico, saj bi s sedmo zmago sezone ujeli prav jutrišnjega nasprotnika in skočili pred Kidričane, a naloga ne bo nič kaj lahka, saj bo domači trener Dušan Smolnikar pogrešal tri pomembne člene začetne enajsterice, Matic Mirtič je bil izključen v tekmi s Triglavom, Amer Krcić in Marko Lunder pa sta na Gorenjskem dopolnila kvoto štirih rumenih kartonov. Obračun na severu Primorske so v začetku septembra dobili domači, lahko Dobu tokrat uspe maščevanje?

Zaostali tekmi 14. kroga 2. SNL:
ŠENČUR – KRŠKO (petek, ob 19:00)
ROLTEK DOB – TKK TOLMIN (sobota, ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…