Kot smo že poročali, bo moštvo Aluminija v novi sezoni vodil Ante Šimundža, ki je s Kidričani podpisal enoletno pogodbo. 41-letni Mariborčan bo nove varovance prvič zbral jutri dopoldne ob 10. uri, ko jih čaka uvodni trening v pripravah na novo sezono.


Kot nam je zatrdil direktor kidričevskega kluba Miran Lipovac, bo moštvo glede na minulo sezono doživelo nekaj sprememb, ki pa bodo odvisne predvsem od tega, ali bo Aluminij v prihodnji sezoni igral med prvo- oziroma drugoligaši. Morebitni odhodi nogometašev so ravno tako predvideni, a vodstvo kluba v tem trenutku nima podatka o željah po odhodu katerega izmed nogometašev.

Aluminij je krstno prvoligaško sezono končal na desetem mestu, ki sicer vodi v 2. SNL. Kljub vsemu pa se lahko zgodi, da bomo rdeče-bele tudi v naslednji sezoni gledali v Prvi Ligi, saj ima NZS tudi v letošnjem poletju precej težav s popolnjevanjem lige. Aluminij velja za urejen in zgleden klub, licenco za igranje v Prvi Ligi so prejeli že v prvem poizkusu, zato se obstanek Kidričanov med elito ponuja kot najbolj idealna rešitev. Kot nam je še povedal g. Lipovac, stikov iz strani NZS zaenkrat še ni bilo, jih pa vodstvo kluba pričakuje v ponedeljek, 17. junija, ko bi moralo biti znano, kdo bo v naslednji sezoni nastopal v 1. oziroma 2. SNL.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…