Drugoligaši so s tekmami 18. kroga sklenili drugo tretjino prvenstva. Triglav je vknjižil novo zmago, a orli tokrat niso povečali naskoka pred Dobom, ki so po dveh tekmah čakanja vknjižili prvo pomladansko zmago. Dobljani so po preobratu slavili na Ptuju, s skalpom Drave pa so se oddaljili od Ankarančanov, ki jim v nadaljevanju sezone nikakor ne steče.


Primorci, ki so v zahtevnih razmerah izgubili že zadnjo jesensko preizkušnjo v Brežicah, so med zimskim premorom okrepili svojo ekipo, saj so že uigrani zasedbi dodali izkušena Jana Pahorja in Jako Štromajerja. Vlado Badžim je v svojem moštvu pozdravil tudi Marina Jurino in Davida Lukanca, ki imata status posojenih nogometašev Kopra in Olimpije, a se kadrovske okrepitve Ankarančanom za zdaj še niso izplačale. Oranžni so namreč že pred tednom dni presenetljivo klecnili v Veržeju, včeraj pa so morali v Dekanih priznati še tretji poraz v nizu. Z gostovanja na Primorskem so se s polnim izkupičkom vrnili Novomeščani, ki so po odstavitvi Iztoka Kapušina zaigrali pod vodstvom Sandija Bracovića.

Šok terapija je delovala, čeprav so Ankarančani po golu Jake Štromajerja dobili prvi polčas. Dolenjci so, kot so zapisali tudi v domačem taboru, takoj po zaostanku prevzeli pobudo in, po tem ko Jurina ni izkoristil priložnosti za podvojitev domače prednosti, v 71. minuti izenačili. V polno je meril Danijel Dežmar, minuto pred koncem srečanja pa so se Novomeščani, ki so pred tem stresli tudi okvir domačega gola, zadeli še drugič in po zaslugi Mihe Drnovška domov odnesli vse tri točke. Ankarančani so si z novim porazom otežili položaj v lovu na drugo mesto, saj so Dobljani pobegnili na šest točk prednosti. Vlado Badžim po porazu ni imel razlogov za zadovoljstvo, tudi sam je priznal, da je bila igra njegovih varovancev slaba. 

“Mislim, da smo odigrali katastrofalno, kar se že malce vleče. Spremenili smo veliko zadev, vendar v igri nikakor ne steče. V zraku je nekaj čudnega. Na papirju imamo igralce, na igrišču pa jih ni in to nas boli. To se je danes tudi pokazalo, mlajša ekipa Krke je tekla, mi pa smo gledali. Ko smo potrebovali sprejem žoge, ga nismo imeli. Težko pohvalim kogarkoli, zmaga Krke je zaslužena. V takšni igri bo potrebno spremeniti veliko zadev. V današnjem porazu in tistem v Veržeju, kjer smo bili boljši, se vidi, da se morajo igralci spustiti na realna tla ter videti, v kateri klub so prišli in za katerega se je potrebno boriti,” je pred klubsko kamero dejal ankaranski strateg, ki si je v četrtek v Nedelišću v družbi Zlatka Gaborja ogledal tudi tekmo mladih reprezentanc Slovenije in Hrvaške, v kateri je barve Ankarana branil prav njegov sin Luka Badžim.

Ankarančane v prvi tekmi zadnje tretjine tekmovanja čaka nova domača preizkušnja, v goste prihaja kranjska Zarica, ki je v pomlad krenila z dvema zaporednima zmagama.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Štirje goli med Krškim in Bistrico

V Kr škem smo spremljali eno treh sobotnih tekem v okviru 21.kroga druge lige. Nasproti st…