Po Tolminu se je z beograjsko Crveno zvezdo pomeril še drugi primorski drugoligaš. Podobno kot Tolminu, so Beograjčani tudi Ankaran-Hrvatinom zabili tri zadetke, a prejeli enega. Vsi štirje zadetki so bili doseženi že v prvem polčasu.


Tekma na zelenici atletskega stadiona Bonifike je bila odločena že v uvodni tretjini polčasa, saj so rdeč-beli že v 15. minuti vodili s 3:0. Zvezda je povedla v šesti minuti srečanja, ko je zmedo po kotu in slabo izbijanje Pahorja izkoristil Jović, ki je žogo z bližine potisnil v ankaransko mrežo. Že dve minuti kasneje je priložnost za podvojitev vodstva zapravil nekdanji Domžalčan Parker, na 2:0 pa je v 13. minuti povišal Gavrić, potem ko je Paal odbil strel Parkerja, Gavrić pa je z roba kazenskega prostora povišal prednost. Na tretji zadetek so gledalci čakali vsega dve minuti, ko so Beograjčani krenili po levi strani igrišča, v nadaljevanju akcije pa si je veliko napako privoščil vratar Paal, po podaji Gavrića pa se je prvenca v dresu Zvezde veselil že omenjeni Parker. Ankarančani so prvič zapretili iz prostega strela, a je Rajković žogo odbil, do znižanja zaostanka pa so prišli v 39. minuti, ko je Vodeb izvedel avt z leve strani igrišča, žogo v svojem slogu, sicer brez premeta, ki ga je dvakrat prikazal v drugem polčasu, zalučal pred gol Crvene zvezde, kjer se je v gneči najbolje znašel branilec Pahor in žogo potisnil v srbsko mrežo. V drugem polčasu je bilo priložnosti precej manj, rezultat se ni več spremenil in ostalo je pri zmagi Zvezde.

ANKARAN-HRVATINI 1:3 CRVENA ZVEZDA
Pahor (39′); Jović (6′), Gavrić (13′), Parker (15′)
Ankaran-Hrvatini: Pal, Hojnik, Kolarič, Pahor, Badžim, Burkić, Mihalić, Vukelić, Ilić, Vodeb, Rudonja.
Rezerve: Perić, N. Lekić, L. Lekić, Com, Gajšek, Rodica. Trener: Vlado Badžim.
Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Luković, Anđelković, Grujić, Stojanović, Savićević, Gavrić, Jović, Parker. Rezerve: Manojlović, Lazić, Planić, Jovanović, Antić, Đorđević, Ristić, Avramovski, Lazović, Bosančić, Despotović. Trener: Nenad Lalatović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji mladi talent Olimpije prihaja v Dob pomagati pri borbi za obstanek

Matevž Turkuš je novi nogometaš Roltek Doba. Petnajstouvrščeno moštvo 2. SNL, ki ga je pre…