V Šmartnem ob Paki so v prvem krogu 2. SNL gostovali nogometaši Jadrana iz Dekanov ter pri novincu v ligi dosegli visoko zmago. Primorci so domačine odpravili z rezultatom 0:5.


Nogometaši Šmartnega so v prejšnji sezoni ob prekinitvi tekmovanj zasedali prvo mesto v vzhodni skupini 3. SNL in se posledično uvrstili med drugoligaše, kjer so Štajerci nazadnje nastopali v sezoni 2014/15. V novi sezoni varovanci Ramiza Smajlovića spadajo v krog ekip, od  katerih se pričakuje boj za mesta v spodnji polovici lestvice, kar se je že pokazalo v uvodnem krogu proti Jadranu. Primorci so pri novincu v ligi namreč dosegli visoko zmago, junak katere je postal Adem Zyba. Triindvajsetletnik je prvi zadetek dosegel v 24. minuti, ko je bil uspešen iz najstrožje kazni, do konca polčasa pa je Filipa Lojena v vratih domačinov ugnal še dvakrat. Marcel Kene je v deseti minuti nadaljevanja povišal na 0:4, za petardo v domači mreži pa je osem minut pred koncem rednega dela poskrbel Nemanja Kašiković.

Dvoboj si je ogledalo nekaj ducat gledalcev, večina se jih je gnetla na cesti za enim od golom, s katere se lahko spremlja dogajanje na terenu.

Šmartno 1928 – JADRAN DEKANI 0:5 (0:3)
Strelci: Zyba (24′ 11m, 35′, 44′), Kene (55′), Kašiković (82′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Televizijski prenos z Rogaške Slatine

V devetem krogu 2. Slovenske nogometne lige bodo blagoslova televizijskega prenosa deležni…