Nogometaši Triglava in Doba so se v sklopu priprav na nadaljevanje sezone pred dnevi odpravili v hrvaško Istro. Medtem ko bodo Kranjčani v Umagu ostali vse do nedelje, so se Dobljani včeraj že vrnili v domovino. Za nekaj ur pa so k zahodnim sosedom odpotovali Ankarančani, ki so včeraj gostovali pri Udineseju.


Član italijanske Serie A je sicer slavil visoko zmago, do katere pa je prišel v končnici srečanja. Videmčani so povedli v 23. minuti, po posredovanju, ki ga je domači delivec pravice ocenil kot prekršek, pa je enajstmetrovko izkoristil Thereau. Ankarančani so po nekaj obetavnih napadih izenačili v 38. minuti, ko je po podaji Jurine v polno meril Robi Gajšek. Kljub temu so gostitelji dobili prvi polčas, dve minuti po izenačujočem zadetku je za novo vodstvo Udineseja zadel De Paul. Po uri igre je za vodstvo s 3:1 zadel Jankto, v 70. minuti pa so se Badžimovi varovanci veselili še drugega zadetka. Po prostem strelu Vodeba je z glavo zadel Aleksander Maslić. Že pred tem je Zapata zapravil drugo najstrožjo kazen, a se je zatem odkupil z dvema goloma za hrbtom Bužana. Videmčani so namreč v 89. in 91. minuti zadeli še dvakrat in prišli do visoke zmage.

Nogometaši Triglava so po selitvi v Umag že odigrali dve pripravljalni tekmi. V sredo je četa trenerja Siniša Brkića ugnala domači Umag. Priložnost za dokazovanje je dobila nekoliko mlajša enajsterica, a so se pod zadetke v domači mreži podpisali že uveljavljeni nogometaši. Za prednost ob polčasu je poskrbel Igor Bukara, v nadaljevanju pa sta zmago s 3:1 potrdila Enis Đurković in Dejan Robnik, ki sta v igro vstopila v drugem polčasu. Že v ponedeljek pa so se orli udarili s kitajskim drugoligašem Dalianom. Tudi nekdanji klub Ermina Šiljaka je padel s 3:1, tako kot v sredo, pa so Gorenjci tudi prvi polčas dobili z 1:0. Dvakrat se je med strelce vpisal zimski povratnik Luka Majcen, uspešen pa je bil tudi Igor Bukara.

Priprave Dobljanov v Rovinju so trajale štiri dni, a so modri v hrvaško Istro odpeljali tudi mladinske in otroške selekcije. Prva ekipa je pod vodstvom trenerja Damijana Romiha v sredo odigrala pripravljalno srečanje z domačim klubom in Rovinj ugnala s 4:1. Dobljani so mrežo domačega četrtoligaša zatresli po hitrem protinapadu, ki ga je zaključil Samo Kokalj. Gostitelji so izenačili z enajstmetrovko Škiljana, a so “roletarji” na odmor vseeno odšli s prednostjo. Najstrožjo kazen je izkoristil izkušeni Kunstelj. V drugi polovici nadaljevanja so se v taboru Doba razveselili še dveh zadetkov, za izdatno zmago Dobljanov sta poskrbela še Kidrič in Romih.

Ptujčani so na domačem igrišču z umetno travnato površino pričakali avstrijskega nižjeligaša Vöcklamarkt in ga ugnali s kar 6:1. Kar trikrat se je med strelce vpisal Adnan Bašić, ki je bil z devetimi zadetki že jeseni prvi strelec zasedbe Simona Sešlarja. Za visoko zmago kurentov pa so zadeli še Matic Marcius, Luka Šalamun in Nastja Čeh.

UDINESE – ANKARAN HRVATINI 6:2
Thereau (23′ pen), De Paul (40′), Jankto (59′, 89′), Zapata (74′, 91′); Gajšek (38), Maslič (70′)
Ankaran Hrvatini: Paal, Mate, Pahor, Badžim, Gliha, Angov, Obrstar, Gajšek, Vodeb, Štromajer, Jurina. Igrali so še: Bužan, Maslić, Mihailovič, Rastovac, Šolaja, Lukanc, Park, Pleič. Trener: Vlado Badžim.

DRAVA PTUJ – VÖCKLAMARKT 6:1
Bašić (3x), Marcius, Šalamun, Čeh

ROVINJ – ROLTEK DOB 1:4
Škiljan (pen); Kokalj, Kunstelj, Kidrič, Romih

TRIGLAV KRANJ – DALIAN 3:1
Majcen (2x), Bukara
Triglav: Džafić, Kuhar, Bojić, Suljević, Šmit, Udovič, Robnik, Krcić, Križaj, Poplatnik, Đurković. Igrali so še: Majcen, Žurga, Ahačič, Janjič, Stokuča, Bukara, Arh-Česen, Zec. Trener: Siniša Brkić.

UMAG MLADOST – TRIGLAV KRANJ 1:3
Bukara, Đurković, Robnik
Triglav: Arko, Bojić, Gvardjančič, Arh-Česen, D. Kryeziu, Stokuča, Bukara, Ovsenek, Ahačič, Kopač, Majcen. Igrali so še: Robnik, Đurkovič, Poplatnik, Rogelj, Mevmedoski. Trener: Siniša Brkić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurenti v novo sezono z novim vodstvom

Nogometni klub Drava je danes preko svojih družabnih omrežij uradno sporočil, da so sporaz…