Počitka je konec tudi za drugoligaške nogometaše, ki so po pričetku priprav že odigrali prva srečanja. Že nekaj časa so v pogonu nogometaši Triglava in Zavrča, včeraj pa so prve pripravljalne obračune odigrali tudi Brežičani, Dobljani, Novomeščani, Zavrčani in Veržejci.


Prleki so uvodoma gostili madžarski ZTE. Klub iz Zalaegerszega je minulo sezono sklenil na tretjem mestu druge madžarske lige in povedel z golom v 11. minuti, a so varovanci domačega stratega Zlatka Gaborja še v prvem polčasu pripravili preobrat ter vknjižili prestižno zmago. Kot je znano, so prleško zasedbo že pred časom zapustili Nino Kouter, ki se je preselil v Radgono, ter Arpad Vaš in Borut Lukač, ki sta se vrnila v soboško Fazanerijo. V Avstriji bo nogometno pot nadaljeval tudi Matjaž Kek, Rok Ropoša pa je bil pred dnevi predstavljen kot okrepitev Beltincev. Sebastjan Petek se dokazuje na preizkušnji v tujini, neznan pa je tudi status Damjana Kaučiča. Zato pa veseli dejstvo, da je po poškodbi s treningi pričel tudi Žan Kavaš, Gaborju pa se dokazuje nekaj novih obrazov, tudi s sosednje Hrvaške, kjer bo Veržej gostoval v soboto, ko se bo pomeril z Zagrebom.

VERŽEJ 2:1 ZTE

Pravo katastrofo so v dvoboju s Crveno zvezdo, ki je dan pred tem napolnila tudi mrežo Krškega, doživeli Brežičani. Motivirani Beograjčani so mrežo drugoligaškega novinca zatresli kar osemkrat, a je potrebno dodati, da je v posavski zasedbi manjkalo lepo število nogometašev, ki so pomembno vlogo v brežiškem dresu igrali že v minuli sezoni. Kot vse kaže, bo trener Antoni Brdik ostal tudi brez prvega strelca 3. SNL sever, saj se bo Jurica Jeleć očitno vrnil v Kidričevo in okrepil vrste Aluminija.

BREŽICE 0:8 CRVENA ZVEZDA
Ruiz (17′), Sikimić (41′, 43′), Orlandić (50′, 72′), Vučićević (74′), Parker (83′), Plavšić (87′)
Brežice: Levičar, Lokar, Rožman, Mišura, Žerjav, Blažinčič, Drugovič, Turk, Gatarić, Kuntarić, Golobič. Igrali so še: Puškarić, Dedaj, Hoxhaj, Mirkac, Habinc, Škoberne, Travnikar, Božič, Zorko.

Krka, ki se je v močno spremenjeni zasedbi zbrala v petek dopoldne, so na domačem Portovalu gostili tekmeca v prihajajoči sezoni. Na Dolenjskem so bili uspešnejši Dobljani, ki so v novomeško pospravili kar tri zadetke, v polno so zadeli Matic Mirtić, Ernest Grvala in Samo Kokalj, Matic Čretnik pa se je izkazal z obrambo najstrožje kazni. Vseeno je rezultat morda malce varljiv, saj je Dobljane kar trikrat rešil tudi okvir gola. O kadrovskih rošadah pri Dobu smo že pisali, le-te pa bodo precejšnje tudi v novomeški zasedbi, ki so jo zapustili številni nosilci igre. Očitno bo precej tudi novih obrazov, med drugimi se trenerju Iztoku Kapušinu dokazuje kar osem hrvaških nogometašev. Tako kot Veržej, bo tudi Krka gostovala v hrvaški prestolnici, Dolenjci se bodo v nedeljo pomerili z zagrebško Lokomotivo.

KRKA 0:3 ROLTEK DOB
Mirtič, Grvala, Kokalj

Zavrčani, ki so pred dnevi presenetili madžarski Videoton in ruski Orenburg, so v tretji pripravljalni preizkušnji doživeli visok poraz. V Turnišču je Ural, osmouvrščeni klub ruskega prvenstva, haloško mrežo napolnil s kar petimi zadetki. Rusi so že v prvem polčasu dosegli tri zadetke, v drugem pa se je mreža Haložanov zatresla še dvakrat. V zasedbi trenerja Željka Orehovca je zaigralo tudi nekaj nogometašev, ki so završki dres nosili že v minuli sezoni, med drugimi tudi Jure Matjašič, Lovro Cvek, Davor Rogač, Ed Kevin Kokorović, Veljko Batrović, Rok Zorko in tudi Ivan Novoselec, ki se je po polletni odsotnosti očitno vrnil med Zavrčane.

ZAVRČ 0:5 URAL
Dancev (12′), Lungu (26′), Stavpec (44′), Jemeljanov (62′), Gavtadze (85′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…