Že v petek zvečer Zavrč glede na izid zopet ni imel težav z nasprotnikom, čeprav so bili nogometaši Dravinje vse do 60. minute v igri vsaj za remi. Strelci za Zavrč pa zopet podobni kot v prejšnjem krogu, ko so s 1:6 premagali Šampion, saj so znova zadeli Doris Kelenc, Jože Benko in Josip Golubar. Konjičani so v uvodu tekme zatresli okvir domačih vrat, bledo igro obeh ekip v prvem polčasu pa je z edinim zadetkom v prvem polčasu poživil Doris Kelenc. V drugem polčasu so najprej izenačili nogometaši Dravinje, streljal je Matjaž Kek, domači vratar Gregor Fink pa je nespretno posredoval in tako dovolil izenačenje izida, ki pa ni trajalo dolgo, saj je že dve minuti kasneje domače znova v vodstvo popeljal branilec Boris Sambolec. Zmagovalca je v 60. minuti s še sedmim spomladanskim zadetkom odločil Jože Benko, ki je že na četrtem mestu lestvice strelcev 2. SNL. V 80. minuti je končni izid tekme postavil Josip Golubar, sicer z enajstimi zadetki prvi strelec 2. SNL.


V derbiju domžalske občine je bil pričakovano boljši Roltek Dob, ki je dobil že prejšnja dva sosedska derbija. Radomljani so sicer povedli že v 5. minuti, ko je zadel Marko Zalaznik, Dob pa je izenačil v 21. minuti, ko je zadel kapetan Klemen Kunstelj. Že pet minut kasneje so se domači veselili vodstva, saj je Dob v vodstvo popeljal Armin Kukavica. Zmago domačih, ki so tri točke nujno potrebovali v bori za drugo mesto, ki zagotavlja dodatne kvalifikacije za Prvo Ligo, sta v končnici tekme potrdila Amer Krcić in Luka Prašnikar.

Garmin Šenčur je do vodstva proti celjskemu Šampionu prišel šele v drugem polčasu, potem, ko je v 48. minuti zadel Albin Kotnik. Vodstvo domačih ni trajalo dolgo, saj so že tri minute kasneje gostje iz Celja izenačili preko Anžeta Kraljiča. Tri točke Šenčurjanom pa je z dvema zadetkoma, v 61. in 69 minuti, zagotovil bivši nogometaš Triglava Rok Dolžan, ki je zadel že na tekmi proti Dravinji Kostroj, v prejšnjem krogu.

Še do tretje zaporedne zmage so na nedeljskem gostovanju v Šmartnem ob Paki prišli Krčani. Edini zadetek je tik pred koncem tekme dosegel Jure Petric, ki je tako po prejšnjem krogu in golu za zmago proti Dobu, Krškemu še drugič zapored priigral tri točke, s katerimi varovanci Nebiha Zenelija pred predzadnjo Belo krajino bežijo že za tri točke, ravno tako pa so z današnjo zmago ujeli današnjega nasprotnika Šmartno 1928, ki zaseda peto mesto. Krčani pa so v tem krogu, kot edino gostujoče moštvo sploh odnesli kako točko.

Novo visoko zmago so zabeležili Novomeščani, ki so kar s 6:0 premagali ekipo Bele krajine in tako še tretjič v tej sezoni premagali ekipo iz Črnomlja. Krka je povedla že v 5. minuti ko je zadel Emir Dervišević, ki je z edinim zadetkom odločil že zadnjo tekmo s Šmartnim. V 19. minuti je vodstvo povišal Davorin Škerjanc, mreže pa so nato mirovale do konca polčasa, ko je bil iz enajstmetrovke natančen izkušeni Mitja Brulc. Še pred tem je rdeči karton prejel Matjaž Lunder. Visoko vodstvo Novomeščanov ni uspavalo, saj so v drugem polčasu dosegli še tri zadetke. V 55. minuti je vratarja Tomaža Vidergarja premagal Dejan Burgar, le tri minute kasneje je še drugič zadel Emir Dervišević, zadnji zadetek pa je prispeval Luka Volarič. Varovanci Borivoja Lučića so se s trinajsto zmago znova oddaljili od tretjeuvrščenega Doba, pred katerim imajo trenutno štiri točke prednosti, ravno toliko pa zaostajajo za vodilnim Zavrčem.

 

ZAVRČ 4:1 DRAVINJA KOSTROJ
Kelenc (32), Sambolec (56), Benko (60), Golubar (80); Fink (54 AG)

Zavrč: Fink, S. Čeh, Sambolec, Roškar, Kokol, Buzeti, A. Čeh, Matjašič, Kelenc (73 Sreš), Golubar (83 Murat), Benko (68 Avguštin). Trener: Viktor Trenevski.
Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Boljanović, Drašković, Černec, Klokočovnik (62 Mlakar), Pristovnik, Kraus (73 Čakš), Stres, Naglič (55 Hribernik), Čander. Trener: Simon Sešlar.

 

ROLTEK DOB 4:1 KALCER RADOMLJE
Kunstelj (21), Kukavica (26), Krcić (83), Prašnikar (88); Zalaznik (5)

Roltek Dob: Vezirović, Mirtič, Goropečnik, Kukavica, U. Klopčič (55 Simič), Lunder (77 Prašnikar), M. Klopčič (64 Češnjevar), Račić, Krcić, Kunstelj, D. Mešanović. Trener: Damijan Romih.
Kalcer Radomlje: Juračič, Lidjan, Snoj (79 Vrhunc), Varga, Zukić, Barukčić, Cerar (58 Nunić), Zalaznik, Zavrl, Seferović (46 Škafar). Trener: Robert Pevnik.

 

GARMIN ŠENČUR 3:1 ŠAMPION CELJE
Kotnik (48), Dolžan (61, 69); Kraljič (51)

Garmin Šenčur: Marić, Babić (82 Frantar), Aljančič. Kern, Ajdovec, Selimović, Brezarič (75 Stanko), Kotnik, Dolžan, Križaj, Bunderla (77 Avdić). Trener: Miran Pavlin.
Šampion Celje: Čretnik, Petrič, Kraljič, Kristl, Schwarzmann, Anželj (67 Dizdarević), Torra (67 Janković), Djuranović, Džaferović (74 Rižner), Srnec, Goropevšek. Trener: Jani Žilnik.

 

ŠMARTNO 1928 : KRŠKO
Petric (89)

Šmartno 1928: Jesenek, Bezovnik, Zamernik, Dragosavac, Topić, Bolha, Kolar, Jelen (85 Lenošek), Tisaj (81 Čirić), J. Bizjak, L. Bizjak (74 Muharemović). Trener: Oskar Drobne.
Krško: Zalokar (64 Miljanović), Macur (85 Turk), Petric, Barkovič, Jakolić (54 Lavrenčič), Slivšek, Vodeb, Urbanč, Drnovšek, J. Babnik, G. Babnik. Trener: Nebih Zeneli.

 

KRKA : BELA KRAJINA
Dervišević (5, 58), Škerjanc (19), Brulc (45 pen), Burgar (55), Volarič (68)

Krka: Obradović, Mojstrović, Vučkić, Cvijanović, Dežmar, Dervišević, Volarič (70 Stančić), Škerjanc (68 Stojanović), Režonja, Brulc (61 Kramar), Burgar. Trener: Borivoje Lučić.
Bela krajina: Vidergar, Štukelj (55 Sašek), Lunder, M. Žugelj, Gregorčič, G. Žugelj, Stepčić, Mujaković, Kočevar (46 Spudić), Špelić (63 Kralj), Rustemi. Trener: Safet Hadžić.

 

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…