Drugoligaški ples se nezadržno bliža h koncu. Klubi bodo v prihajajočem vikendu odigrali tekme 24. kroga, v ospredju pa bo predvsem obračun vodilnih ekip lige. Vodilni Dobljani bodo doma pričakali Kidričane.  Krško, ki je po minulem krogu, potem ko je v obračunu s Tolminom doživelo prvi poraz pred domačimi gledalci, predalo vodstvo na ligaški razpredelnici, bo gostovalo v Ankaranu. Veržej bo doma gostil Šenčur, Dravinja, ki se z Gorenjci bori za obstanek v ligi, pa bo gostovala v Tolminu. Zadnja tekma bo odigrana v Kranju, ranjeni Triglav se bo pomeril s Šmartnim.


Dobljani in Kidričani so v minulem krogu izkoristili prvi domači poraz Krškega in Posavce izrinili na tretje mesto. Vodilni ekipi se bosta v soboto popoldne udarili med seboj, z morebitno zmago eden od tekmecev še ne bi storil odločilnega koraka k osvojitvi prvega mesta, bi pa bil to pomemben korak k zagotovitvi vrha ligaške razpredelnice. Oba jesenska obračuna sta bila precej tesna, obakrat pa sta zmagi z izidoma 0:1 odšli v goste. V Dobu je za zmago Aluminij zadel Leon Leuštek, v Kidričevem pa so se treh točk z zadetkom Jana Češnjevarja veselili Dobljani. Slednji so sestavili spoštovanja vreden niz šestih zmag, zbudil pa se je tudi napad, saj so “roletarji” na zadnjih petih tekmah skupno zabili kar dvajset zadetkov. Kljub vsemu pa bo četa domačega stratega Damirja Šabotića pred težavno nalogo, saj Marko Lunder in Matic Mirtič zaradi prepovedi igranja ne bosta imela pravice nastopa.

Krčani, ki so s prvim domačim porazom prvič po četrtem krogu prepustili vrh ligaške lestvice, tokrat odhajajo na gostovanje k Ankaran Hrvatinom. Naj spomnimo, Primorci so na domačem igrišču Krčane ugnali že v uvodnem dejanju pomladanskega dela sezone, potem ko je obračun sredi prvega polčasa odločil Marko Vukelić. Ankarančani so sicer Krčane namučili tudi na Stadionu Matije Gubca, saj je zmagovalca v izdihljajih obračuna odločil Tim Čeh, ki pa tokrat, podobno kot pri domačih Jan Pahor, nima pravice nastopa. Lahko načeta četa Krškega doživi poklekne še tretjič zapored? Poraz verjetno še ne bi bil usoden za vodilni poziciji, saj se bodo Krčani v zadnjih treh krogih pomerili z Dobljani in Kidričani, bi pa trenerju Tomažu Petroviču precej otežil zaključek sezone.

V Tolminu bosta odigrana pomembna obračuna v boju za obstanek med drugoligaši. Konjičani štiri kroge pred koncem tekmovanja za Šenčurjani zaostajajo velik šest točk, zato za moštvo trenerja Simona Sešlarja v Tolminu šteje zgolj zmaga in tri točke, obenem pa morajo Konjičani upati tudi na pomoč Veržeja, ki jih je v minulem krogu sicer ugnal, saj Prleki na domačem igrišču gostijo Šenčur. Dravinja bo morala za zmago prikazati predstavo s tekem proti Krškemu in Šmartnemu, a to ne bo lahka naloga, saj so Tolminci po katastrofalnem začetku nadaljevanja sezone, v zadnjih dveh krogih z zmagama proti Aluminiju in Krškemu ujeli niz dobrih rezultatov. Šenčurjani bi lahko z morebitnimi točkami v Veržeju praktično že potrdili obstanek med drugoligaši. Vseeno pa Gorenjci v minulih obračunih z Gorenjci niso imeli kaj prida sreče, saj sta se oba letošnja obračuna končala z zmago čete trenerja Zlatka Gaborja, bo tokrat kaj drugače?

Edini nedeljski obračun bo odigran v Kranju. Triglav je po porazu z Dobom ostal še brez zadnjih upov po vrnitvi v prvoligaško druščino, zato bodo lahko Kranjčani tokrat zaigrali neobremenjeni, kar velja tudi za Šmartno, saj so slednji že nekaj krogov nazaj ostali brez drugoligaškega statusa. Neobremenjenost kranjske čete je do izraza prišla že med tednom, ko so varovanci trenerja Siniše Brkića v finalu pokala MNZG-Kranj s 3:1 ugnali Zarico. Mrežo mestnega tekmeca je dvakrat zatresel Matej Poplatnik, med strelce pa se je vpisal tudi mladi Uroš Parežanin, ki je podobno kot produkti akademije Tom Žurga, Matic Ahačič, Žiga Ovsenek in Ožbej Kuhar, tokrat dobro izkoristil ponujeno priložnost. Šmarčani v Kranj ne bodo prišli z belo zastavo, saj so jeseni že dokazali, da lahko Gorenjcem zagrenijo življenje, saj se je zadnji obračun jesenskega dela sezone končal brez zmagovalca.

Pari 24. kroga 2. SNL:
ROLTEK DOB – ALUMINIJ
ANKARAN HRVATINI – KRŠKO
TKK TOLMIN – DRAVINJA KOSTROJ
FARMTECH VERŽEJ – ŠENČUR (vse v soboto, ob 17:00)
TRIGLAV KRANJ – ŠMARTNO 1928 (nedelja, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…