Podobno kot pri vodilnih Krčanih, je bil zimski prestopni rok miren tudi pri prvih zasledovalcih Posavcev. Kranjčani v januarju niso veliko posegali v sestavo ekipe, saj so v četi trenerja Siniše Brkića ostali vsi nosilci igre, novinca sta zgolj dva.


V vrste kranjskega Triglava se je že pred začetkom priprav vrnil Damir Marijan, ki je otrok kranjskega kluba, v mladinskih selekcijah pa ga je v preteklosti vodil tudi Siniša Brkić. 24-letni defenzivni vezist, ki je nazadnje igral pri severnih sosedih, je za Triglav igral tudi v 1. SNL, v kranjskem in celjskem dresu pa je v dveh sezonah zbral 30 prvoligaških nastopov. Dodatno moč gorenjskega napada pa bo spomladi predstavljal Burak Zairi. 20-letni Makedonec se je v minulih tednih dokazoval na preizkušnji, se nekajkrat vpisal tudi med strelce in zadovoljil pričakovanja kluba. V preteklosti tudi kadetski reprezentant Makedonije je bil v rodni državi član dveh skopskih klubov, Metalurga in Vardarja.

Že sredi januarja so se Gorenjci razšli z Jernejem Papežem, ki je bil v Kranj posojen s strani Domžal, spomladi pa bo igral za Ankaran-Hrvatine. Obetavnega Davida Ivanuša pa je Triglav posodil Zarici, kjer bo hitronogi vezist dobil več priložnosti za dokazovanje. 19-letni nogometaš sicer prihaja iz nogometne družine, oče je namreč bivši nogometaš in trenutno trener, leto mlajša sestra Lara pa je članica avstrijskega Carinthiansa in slovenske mladinske reprezentance.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je tvorec uspeha Krškega

Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bole…