S tekmami devetnajstega kroga se pričenja zadnja tretjina drugoligaškega tekmovanja. Sobotni spored bo postregel z nekaj zanimivimi obračuni, najbolj pestro pa bo znova v Kranju, saj se bodo v mestnem derbiju pomerili nogometaši Zarice in Triglava, ki so v Veržeju vknjižili še tretjo zaporedno zmago in se zavihteli na tretje mesto ligaške razpredelnice.


Zmaga na zelenici ob Muri je terjala precejšen davek, saj bodo orli v mestni obračun z znova osmouvrščeno Zarico krenili brez trenerja Siniše Brkića. Kranjski strateg je namreč predčasno zaključil obračun v Veržeju, ki so ga Gorenjci z zadetkom v 89. minuti dobili z 1:2. Brkić je bil protestiranja zoper sodniško odločitev izključen pol ure pred tem, v 57. minuti, ko je na klopi Triglava zaradi metanja plastenk na igrišče pordečel tudi Dino Gromilić. Mladi vratar je ograjeni del igrišča zapustil nešportno, s protestiranjem in komentiranjem sojenja, zaradi česar bo moral izpustiti dve tekmi Triglava. Brkića čaka tekma prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora, za nameček pa bo moral vročekrvni kranjski strateg na račun NZS nakazati 200 evrov, ki si jih je ‘pridelal’ z nešportnim vedenjem in komentiranjem sojenja neposredno po odstranitvi in izven ograjenega dela igrišča.

Bojan Tkalčič je v Veržeju pokazal kar štirinajst rumenih in dva rdeča kartona. (Foto: Jure Banfi)
Bojan Tkalčič je v Veržeju pokazal kar štirinajst rumenih in dva rdeča kartona. (Foto: Jure Banfi)

Srečanje Veržeja in Triglava je sicer možno ‘začinil’ sodnik Bojan Tkalčič, ki je v devetdesetih minutah blestel tudi s kar štirinajstimi rumenimi in dvema rdečima kartonoma, v začetku letošnje sezone pa je z deljenjem kartonov ‘blestel’ že na tekmi Doba in Ankarana. Kar devetkrat so tokrat porumenili Kranjčani, z rdečim kartonom in izključitvijo trenerja pa so Gorenjci pridelali kar 440 evrov kazni. Nekoliko milejša finančna kazen je doletela Veržejce, saj bodo morali Prleki zaradi petih rumenih in rdečih kartonov pridelati 240 evrov kazni. Veržejski strateg Zlatko Gabor bo na prihajajočih dveh tekmah, proti Dobu in , pogrešal tudi Boruta Lukača, saj je moral strelec sobotnega zadetka igrišče zapustiti v  43. minuti, ko je zaradi brezobzirne igre prejel še drugi rumeni karton.

Za dvestotaka je bil olajšan tudi proračun Zarice, ki je v tekmi z Ankaranom pridelal pet rumenih opozoril.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…