Triglav je poleti v novo sezono, po štirih letih zopet drugoligaško, krenil s ciljem po ekspresnem povratku med najboljše slovenske klube. V spomladanski del sezone bodo krenili z drugega mesta ligaške razpredelnice, saj vrh presenetljivo zasedajo Krčani, ki bodo v nadaljevanju pred Gorenjci branili pet točk naskoka.


Kranjčani imajo seveda povsem drugačne načrte, s prvim mestom in naslovom prvakov si želijo zagotoviti neposredno uvrstitev v Prvo ligo Telekom Slovenije, zato bodo očitno v spomladanski del sezone krenili okrepljeni. Že pred uvodnim ponedeljkovim treningom se je v staro jato vrnil Damir Marijan, ki je bil pod vodstvom trenerja Siniše Brkića v mlajših letih tudi kapetan kadetske ekipe, v kranjskem in celjskem dresu pa je odigral tudi 30 prvoligaških tekem. 24-letni Marijan se najbolje znajde na poziciji defenzivnega vezista, vodstvo kranjskega kluba pa utegne okrepiti tudi ofenzivni del moštva. Uspelo nam je izvedeti, da naj bi bila tik pred povratkom v orlovo gnezdo tudi Danijel Marčeta in Anže Jelar.

Slednji je trenutno član Domžal, za katere pa je jeseni odigral zgolj 170 minut, zato je bojda tudi trener Luka Elsner že prikimal polletni posoji v klub, v katerem je v treh sezonah odigral 96 prvoligaških tekem in dosegel 12 zadetkov. Marčeta, ki je za Triglav tri leta igral v 2. SNL, je trenutno prost nogometaš, saj se je poleti razšel z italijanskim Virtusom iz Lanciana. Ofenzivni vezist, ki je leta 2009 presenetljivo prestopil v vrste beograjskega Partizana, je s Kranjčani nekaj časa občasno treniral že lani, zdaj pa naj bi bil blizu sklenitvi dogovora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…