Krčani so v zadnjo tretjino 2. SNL krenili z visoko zmago nad zadnjeuvrščenim Šmartnim 1928. Na roko Posavcem so šli tudi izidi najbližjih zasledovalcev, saj so Kranjčani doživeli še tretji zaporedni poraz in zdrsnili že na četrto mesto lestvice, Aluminij, ki je v nadaljevanje sezone krenil s tremi zaporednimi zmagami, pa je pred domačimi gledalci po vodstvu z 2:0 zgolj remiziral z Dravinjo. Krčani so prednost pred Kidričani povečali na zajetnih šest točk.


“Na tekmo smo se pripravljali kot na vsako drugo, vendar je bil naboj tokrat drugačen, saj smo igrali proti prvi ekipi lige. Igralci so za določeno fazo igre dobili točno določene naloge, to pomeni v obrambi, ob prekinitvah nasprotnika in ob naših prekinitvah. Žal, zgodilo se je, da smo do 40. minute vzdržali pritisk domačih, nespametna poteza enega mojih igralcev pa je pomenila rdeči karton, a smo prvi polčas končali z izidom 0:0. V drugem polčasu se je pokazala premoč domačega moštva, ki pa ima v svojih vrstah izjemne posameznike in kot ekipa deluje zelo homogeno,” je po koncu tekme priznal gostujoči strateg Simon Oblak, ki je mlado ekipo prevzel med zimskim premorom in jo v štirih tekmah nadaljevanja prvenstva povedel do točke z Veržejem. Osrednja težava Šmarčanov ostaja doseganje zadetkov, saj spomladi sploh še niso uspeli zadeti, za hrbtom vratarja Mihe Tetičkoviča pa je skupno končalo kar štirinajst žog.

Po zmagi je bil razumljivo precej bolj zadovoljen domači strateg Tomaž Petrovič, ki je po dveh spodrsljajih na gostovanjih v Ankaranu in Slovenskih Konjicah, moštvo pred domačimi gledalci popeljal do dveh visokih zmag. Podobno kot v tekmi s Tolminom, so Krčani tudi tokrat v prvem polčasu neuspešno trli odpor gostujoče ekipe, nato pa zadeli že v prvi minuti nadaljevanja. Tudi Petrovič priznava, da je bil zadetek Žige Jurečiča odločilnega pomena: “V prvem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili, a smo bili dominantni in kombinatorni. Ob koncu prvega polčasa po izključitvi gostujočega igralca smo še bolj pritisnili na gostujočo obrambo in vse se nam je obrestovalo že v prvi minuti drugega polčasa. Po golu Jurečiča se nam je odprlo in zabili smo še pet golov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi reprezentant Estonije novi član vodilnega kluba 2. SNL

Pri Rogaški so se naskoka na drugi del sezone, kjer ciljajo na napredovanje v Prvo Ligo Te…