Krško tudi po 21. krogu 2. SNL ostaja na vrhu ligaške razpredelnice. Potem ko so varovanci trenerja Tomaža Petroviča v minulem krogu presenetljivo izgubili na gostovanju v Slovenskih Konjicah, so pred obračunom na domačem stadionu Matije Gubca zopet strnili svoje vrste, ugnali Šenčur ter domačo trdnjavo, kjer letos še niso izgubili, znova ohranili nedotaknjeno.


“Trener Petrovič je napotke dal že pred tekmo, zato sem vedel, da bom v primeru enajstmetrovke sam izvajalec. Na enajstmetrovko sem se pripravil kot na vsako drugo, saj sem že kot igralec mlajših selekcij  izvajal strele s kazenske točke. Vedel sem, da bo vratar šel v eno stran, tako da sem se odločil za strel po sredini gola,” je po tekmi dejal Jure Petric, strelec odločilnega zadetka. Belokranjec je v 15. minuti srečanja izkoristil najstrožjo kazen in se veselil drugega zadetka v letošnji sezoni. Krčani so tako še tretjič v sezoni Šenčurjanom zadali poraz, a je bilo, podobno kot jeseni, tudi tokrat precej tesno: “Ekipa Šenčurja mi je zelo všeč, saj igra zelo dober nogomet, kvaliteten in sodoben, igrajo po tleh in hitro, so organizirani, veliko tečejo in so zaradi tega zelo neugodni. Letos smo odigrali tri tekme s Šenčurjem, vse pa so bile različne, od taktike in tako naprej… Vsi trije obračuni so bili izredno zahtevni, tudi današnji, še posebej za nas. Danes bi si po mojem mnenju obe ekipi zaslužili vse tri točke. Šenčur je bil res odličen in sam upam, da bodo ostali v ligi, čeprav ne vem, kdo si sploh ‘zasluži’ izpada,” so bile besede Tomaža Petroviča, trenerja vodilne ekipe 2. SNL.

Gostujoči strateg Brane Pavlin je obžaloval, da je dobro predstavo obeh moštev odločila enajstmetrovka: “Najprej bi čestital ekipi Krškega za pošteno borbo in zmago. Morda sem malce razočaran, da je tako dobro predstavo obeh moštev odločila enajstmetrovka, vendar je to pač nogomet. Verjamem, da bo ekipa Krškega ostala v vrhu lestvice, če ne celo na prvem mestu. Vendar iz ozadja napada Aluminij, ki je zelo kvalitetno moštvo in verjamem, da bomo v zadnjem krogu spremljali derbi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na stadionu Ob jezeru so videli dva zadetka

V Velenju je bil na sporedu obračun med Rudarjem in Rogaško. Oba kluba sta si želela okusi…