Po končani sezoni v 3.SNL zahod je bilo kar nekaj ugibanj o tem, ali bo TKK Tolmin ob osvojitvi naslova sprejel tudi možnost napredovanja v višji rang. Zdaj naj dvomov ne bi bilo več, predsednik kluba Mitja Taljat je na svečani prireditvi po zadnji tekmi namreč potrdil, da bodo rdeče-črni vstopili v 2.SNL. To bo bržkone največji uspeh kluba, ki je v drugem slovenskem rangu sicer že igral v letih 1966 do 1974 (in bil tam med drugim tudi peti), a se takratna conska liga zahod ne more primerjati z današnjo drugo državno ligo.


Nastop kot vselej v takšnih primerih seveda še ni stoodstoten, saj mora licenčno prošnjo tretjeligaškega prvaka sprejeti še NZS, klub pa nato vstopi v izredno licenciranje. Tolminci bodo imeli tu nekaj dela predvsem na infrastrukturi, kjer jim bo morala pomagati tudi občina, a nihče ne dvomi v uspeh, saj v zadnjih letih ni prav veliko klubov, ki bi želeli napredovati in tistim, ki se za to odločijo, zveza po navadi ne dela težav.

Odločitev Tolmina pa še ne pomeni, da so udeleženci druge lige za prihodnjo sezono znani. Nekateri dosedanji drugoligaši naj bi se namreč še vedno obotavljali glede nadaljevanja, tako da bomo morali na uradno potrditev vseh desetih članov še nekoliko počakati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…