Tolminci, novinci v drugoligaški konkurenci, so bili najlepše presenečenje jesenskega dela letošnje sezone. Moštvo se je pod vodstvom trenerja Davida Kanalca povzpelo vse do tretjega mesta na lestvici, z vsega tremi točkami za drugouvrščenim Triglavom


Bodo pa Primorci v nadaljevanje sezone krenili v nekoliko oslabljeni zasedbi. Rdeče-črne je pozimi zapustil izkušeni Tim Lo Duca, nekdanji napadalec Primorja, Domžal, Nafte in Rudarja, ki je bil jeseni z osmimi zadetki drugi strelec lige. 29-letni nogometaš bo odslej igral v Avstriji, klub pa sta zapustila tudi Tine Kravanja, ki bo nadaljeval v futsalu, pri KMN Oplast, in Jani Curk, ki je prestopil v drugo ekipo Maribora. Edini pravi novinec v vrstah Tolmina je zgolj Aljaž Kanalec, sin trenerja Davida Kanalca, ki ima z 18 leti še pravico nastopa za mladinsko ekipo. Napadalec, ki jeseni ni igral zaradi poškodbe kolena, bo za Tolmin igral kot posojeni nogometaš Gorice. Po poškodbah se spomladi v ekipo vračata Klemen Jarc in Jaka Kolenc, v klubu pa upajo tudi na pomoč Valentina Mraka, ki je prestal operacija pruha, in Roka Urbančiča, a je nadaljevanje kariere za zdaj še pod vprašajem. Kot so še zapisali na klubski spletni strani, si je vodstvo kluba prizadevalo tudi za prihod srbskega ofenzivnega vezista in napadalca, sicer enega najboljših strelcev 3. SNL zahod. Po naših informacijah gre za Valdrina Kadrijo, ki je bil jeseni v dresu Ajdovščine Škou z enajstimi zadetki drugi strelec lige.

Članska ekipa je doslej odigrala dve pripravljalni tekmi in obe izgubila. V Dekanih je s 3:0 slavila beograjska Crvena zvezda, pred dnevi pa je v oslabljeni zasedbi izgubila še z mladinsko zasedbo Gorice, ravno tako z izidom 3:0.

Ekipa za spomladanski del sezone 2014/15:
Vratarji: Denis Baloh in Sebastjan Jermol.
Branilci: Alessio Codromaz, Bine Kavčič, Boban Kucalović, Gregor Kos, Jaka Lipužič, Matija Šuligoj, Saša Mišić in Tine Zornik.
Vezisti: Aljaž Kanalec, Danjel Rakušček, Dejan Sokanović, Jaka Kolenc, Klemen Jarc, Luka Volarič, Peter Kavčič, Valentin Mrak in Žan Bratuž.
Napadalci: Boban Kucalović, Dalibor Sokanović in Rok Urbančič.

Seznam pripravljalnih tekem:
ANKARAN-HRVATINI – TKK TOLMIN (Ajdovščina, 4. ali 11. februarja)
ŠENČUR – TKK TOLMIN (Šenčur, 7. februar)
TKK TOLMIN – GORICA (Tolmin, 14. februar)
IZOLA – TKK TOLMIN (Izola, 22. februar)
BRDA – TKK TOLMIN (Vipolže ali Tolmin, 25. februar)
ZARICA KRANJ – TKK TOLMIN (Kranj, 28. februar)
ŠKOU AJDOVŠČINA – TKK TOLMIN (Ajdovščina, 7. marec)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih pozdravili prve spomladanske okrepitve

Dekani bodo v nadaljevanje sezone med drugoligaško konkurenco vstopili dodatno okrepljeni.…