Jutri se za slovenske klube zaključi zimski prestopni rok. V izdihljajih januarja pospešeno trgujejo tudi drugoligaši, eno najodmevnejših okrepitev, ne le na nivoju 2. SNL, pa so danes v svoje vrste zvabili tudi Tolminci. Spomladi bo posoškemu klubu pomagal izkušeni Vasja Simčič, dolgoletni vratar Gorice, ki je bil nazadnje član Kopra.


Govorice, ki so krožile že nekaj dni, je za SNPortal potrdil tolminski strateg Borut Jermol. “Res je, lahko potrdim prihod Vasje Simčiča. Vasja prihaja v Tolmin, danes je podpisal pogodbo. Dogovorili smo se s Koprom, dogovor je bil korekten, s Simčičem smo dobili najboljšega vratarja v ligi. Vratarsko pozicijo imamo z njim odlično pokrito, saj smatram, da je Simčič ob Vidmarju in Sorčanu med tremi najboljšimi vratarji v Sloveniji. Z njim v golu bomo veliko pridobili na izkušnjah, mirnosti in zanesljivosti,” se je na naše vprašanje odzval Jermol, ki je že pred tedni, ko je gostoval na straneh našega portala, dejal, da je prihod novega vratarja ena osrednjih nalog januarskega prestopnega roka.

Že pred dnevi so Tolminci registrirali devetnajstletnega Anžeta Kuraja, ki je jeseni kot posojen igralec Gorice igral za mirensko Adrio. Vodstvo devetouvrščenega moštva 2. SNL se je za sodelovanje že dogovorilo tudi z nogometašem Rijeke, identitete novinca pa Jermol za zdaj še ni želel razkriti, ob tem pa bi se lahko v Tolmin preselila še člana Brd – vratar Blaž Drašček in napadalec Grega Debenjak, ki je s sedmimi zadetki peti strelec 3. SNL zahod, obetavni dvojec pa se želi v nadaljevanju sezone dokazovati na drugoligaški ravni. Jermol, ki je zavrnil možnost prihoda nekdanjega člana Gorice Nejca Praprotnika, se je ob tem razveselil tudi vrnitve Klemna Jarca, ki so ga rdeče-črni ponovno registrirali za igranje v članskem moštvu.

Tolminske vrste so v zimskem premoru zapustili Kevin Kauber, Marko Deronja in Amarachi Osuji. Slednji se je po polletni posodi vrnil v Gorico, medtem ko je prvi prekinil pogodbo z novomeško Krko. Do marca Jermol ne bo  mogel računati na poškodovanega Aljaža Kanalca, medtem ko je Jaka Lipužič Bratuž v minulih dneh pričel z lažjimi treningi. Velja pa omeniti še selitev bratov Šturm, v tretjeligaških Žireh bo izkušnje nabiral Jani Šturm, mlajši Danijel, ki je jeseni za člansko ekipo Tolmina odigral dve tekmi, pa bo kadetski selekciji Bilj pomagal v boju za prvoligaški obstanek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Fužinar v drugi teden priprav na svojo šesto drugoligaško sezono

Bliža se odprtje poletnega prestopnega roka, a vemo, da se klubi povečini že prej dogovori…