Vikend je bil delaven tudi za večino drugoligašev, ki se pripravljajo na začetek spomladanskega dela sezone. O tekmah Veržeja, Krškega in Ankaran-Hrvatinov smo že pisali, na več ali manj zaledenela igrišča so se podali tudi nogometaši Tolmina, Šenčurja, Doba, Dravinje, Aluminija in Triglava.


Kranjčani so imeli v primerjavi z ostalimi daleč najboljše pogoje za vadbo in tekme, saj so se odpravili na krajše priprave v hrvaški Umag. Tam so se v soboto pomerili s četrtoligašem Jadranom iz Poreča in presenetljivo izgubili z 2:1, častni zadetek je za Gorenjce prispeval izkušeni Rok Brajič. Včeraj so varovanci trenerja Siniše Brkića odigrali kar dve tekmi. Druga ekipa se je najprej pomerila s celjskim Šampionom in ga z zadetkoma Nejca Zupančiča in Gašperja Udoviča ugnala z 2:1, kasneje pa je sledil še obračun z banjaluškim Borcem, prvoligašem Bosne in Hercegovine. Obračun je pripadel premešani ekipi Borca, za katero je po uri igre edini zadetek na tekmi dosegel Damjan Marčeta. Alen Krcić, kapetan kranjskega drugoligaša, je po tekmi dejal: “Imeli smo ogromno priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. Zadovoljni smo z igro, z rezultatom pa ne, ker je tekmec edino priložnost pretvoril v gol.”

Že v soboto so se v medsebojnem obračunu pomerili Tolminci in Šenčurjani, srečanje ligaških tekmecev pa se je končalo brez zadetkov. En zadetek je bil odločilen na tekmi med Roltek Dobom in kranjsko Zarico. Na umetni travnati podlagi domžalskega Športnega parka je odločilni zadetek v 40. minuti tekme dosegel Jan Češnjevar. Precej bolje pa so bili razpoloženi napadalci Aluminija in Dravinje. Kidričani so v domačem Športnem parku napolnili mrežo Maribora B, ki je sicer nastopil v okrnjeni zasedbi, Konjičani pa so z istim rezultatom, 4:1, slavili na gostovanju v Dravogradu.

Pripravljalne tekme drugoligašev:
TOLMIN 0:0 ŠENČUR
ROLTEK DOB 1:0 ZARICA KRANJ
Češnjevar (40′)
KOROŠKA DRAVOGRAD 1:4 DRAVINJA
ALUMINIJ KIDRIČEVO 4:1 MARIBOR B
JADRAN POREČ 2:1 TRIGLAV KRANJ
Brajić
TRIGLAV KRANJ 2:1 ŠAMPION CELJE
Zupančič, Udovič
BORAC BANJA LUKA 1:0 TRIGLAV KRANJ

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…