Današnji 27. krog 2. slovenske nogometne lige sta v Lendavi odprla domača Nafta in Roltek Dob. Dobrih sto petdeset gledalcev je v Lendavi videlo zanimivo nogometno predstavo v kateri so manjkali zadetki. Tik ob koncu srečanja so bili povsem blizu zmage gostje iz Doba, Gaber Petric zapravil priložnost, tako je ostalo pri delitvi točk. Lendavčani z novo točko ostajajo na petem mestu Dob je zdrsnil na osmo mesto.


Izjemno zanimivo je bilo v najstarejšem slovenskem mestu na Ptuju, kjer je gostovala Tabor Sežana, ki se bori za prvo mesto. A v srečanje so imenitno krenili Ptujčani, si ustvarili nekaj priložnosti že v 11. minuti pa povedli, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral domači kapetan Anton Rogina. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so bili boljši nasprotnik Ptujčani. V nadaljevanje so odločneje krenili Sežančani, Ptujčani pa so bili usmerjeni predvsem v hitre protinapade iz katerega je v deseti minuti nadaljevanja Ariana Renerja premagal Mitja Rešek, a je sodniška trojka načelu z Dragoslavom Perićem zadetek  razveljavila zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Gostje, ki so v nadaljevanju postajali vse nevarnejši so rezultat izenačili dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja, ko je zadel prvi strelec Sežančanov Ibou Kebe. Vse do konca srečanja bi se lahko rezultat spremenil tako na eni kot na drugi strani a je ostalo pri delitvi točk. Sežančani ostajajo na drugem mestu in upajo na spodrsljaj Brava jutri v Vipolžah, medtem ko Drava ostaja šesta.

Izjemno predstavo je dobrih sto petdeset gledalcev videlo v Dekanih, kjer je domači Jadran gostil ravenski Fužinar. Dekančani so izjemno pričeli srečanje, ter zatresli mrežo Korošcev že v 2. minuti, ko je zadel Luka Stepančič. Sledil je dokaj hiter odgovor Korošcev, ki so rezultat izenačili v 19. minuti srečanja, ko je zadel Dejan Kukić. Sledil je izjemen zaključek Dekančanov, ki so do konca polčasa mrežo Ravenčanov zatresli kar trikrat, najprej je v 25. minuti zabil Žan Nikolić. V končnici prvega dela pa sta Uroša Poljanca premagala Deni Šop in Luka Stepančič. Drugi del srečanja je povsem pripadel gostom iz Koroške, ti so najprej rezultat znižali preko Edija Horvata v 67. minuti, le tri minute zatem je Nik Fasvald povsem približal Korošce. Osem minut pred iztekom srečanja je še drugič na srečanju zadel Edi Horvat, ter poskrbel za izenačenje. Sledila je izjemna končnica v kateri so krajšo potegnili Dekančani, ki so v 87. minuti morali še petič po žogo v svojo mrežo. Fužinar se je z tremi točkami povzpel na sedmo mesto, Dekančani ostajajo dvanajsti.

Beltinčanom si je z zmago proti Ankaranu uspelo zagotoviti obstanek med drugoligaši. Žuti so povedli v 20. minuti, ko je ankaransko mrežo zatresel Mitja Mauko. Z minimalno prednostjo so žuti vstopili tudi v nadaljevanje srečanja, ki pa se drugi del srečanja začeli slabše, saj so Ankarančani rezultat izenačili že v četrti minuti nadaljevanja, ko je zadel Daniel Marinić. Še večji šok je dobrih dvesto petdeset gledalcev doživelo v 65. minuti, ko so Ankarančani rezultat obrnili v svojo korist, ko je zadel Admir Musić. A Beltinčani so kaj hitro našli odgovor na zaostanek, ki so ga izničili le šest minut zatem, ko je izenačujoči zadetek dosegel Samo Žalik. V 82. minuti srečanja so žuti uspeli ponovno zatresti mrežo gostov, ko je tri točke Beltinčanom zagotovil Mitja Mauko. Beltinčani so z zmago ostali na devetem mestu, medtem ko Ankarančani ostajajo na štirinajstem mestu.

V Novem mestu je domača Krka gostila Rogaško. Srečanje so boljše pričeli gostje, ki so povedli že v 19. minuti, ko je zadel Uroš Krivec. Farmacevti so dolgo iskali pot do izenačujočega zadetka, ki so jo našli v 65. minuti, ko je rezultat izenačil Žiga Kastrevec. Zmago je Dolenjcem v končnici srečanja priboril Marko Huč. Dolenjci so z zmago ostali na četrtem mestu lestvice, medtem ko Rogaška ostaja deseto.

V zadnjem srečanju sobotnega razporeda Brežicam ni uspelo presenečenje v Radomljah. Mlinarji so povedli že po pol ure igre, ko je zadel prvi strelec prvenstva Anel Hajrić. Le šest minut zatem so mlinarji povišali prednost, ko je zadel Gal Primc. Brežičani so na vse pretege skušali rezultat čim prej zmanjšati, kar jim je uspelo dobre tri minute pred koncem, ko je končni rezultat postavil Toni Vidović. Radomlje z novo zmago ostajajo na tretjem mestu, Brežičani z novim porazom na zadnjem šestnajstem mestu.

Rezultati 27. kroga:

Nafta 1903 : Roltek Dob 0:0

150

Krka : Rogaška 2:1 (0:1)

100; Kastrevec 65`, Huč 87`; Krivec 19`

Drava Dakinda Ptuj : CherryBox24 Tabor Sežana 1:1 (1:0)

200; Rogina 11`-11; Kebe 71`

Beltinci : Ankaran Hrvatini 3:2 (1:0)

250; Mauko 20`, 82`, Žalik 71`; Marinić 49`, Musić 65`

Jadran Dekani : Fužinar Vzajemci 4:5 (4:1)

150; Stepančič 2`, 45`, Nikolić 25`, Šop 42`; Kukić 19`, Horvat 67`, 82`, Fasvald 70`, 87`

Kalcer Radomlje : Brežice Terme Čatež 2:1 (2:0)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…