Dvanajsta medsebojna tekma Krškega in Fužinarja je ob lepem in toplem vremenu ponudila kopico kartonov in štiri gole. Zelo načeta zelenica stadiona Matije Gubca, kjer domuje nekdanji prvoligaš NK Krško, ki ga od minulega meseca vodi ljubljanski strateg Darijan Matić, je začela srečanje zelo slabo. Že v sedmi minuti je 25-letni belokranjski vezist v vrstah Fužinarja goste s Koroške popeljal v vodstvo. To je bil tudi izid polčasa. Nato smo sredi drugega polčasa v dobrih petih minutah videli tri gole. Najprej je izid izenačil Žan Baskera, novinec iz vrst Olimpije, ki je v svojem drugem nastopu zabil prvi gol za Krško. Le štiri minute kasneje je goste v vodstvo popeljal nekdanji napadalec Brežic in Aluminija Edi Horvat. Končni izid pa je le dobri dve minuti kasneje postavil 20- letni branilec Ognjen Bubnjević, ki je prišel v igro dvajset minut preden je zabil svoj prvi gol za Krško. Videli smo kar 10 rumenih kartonov, in rdečega, ki ga je prejel veteran Kašnik v izdihljajih srečanja.


Za obe moštvi je bilo to drugo srečanje, ki se je končalo brez zmagovalca. Krško je v uvodnem krogu z 2:2 iztržilo točko na poplavljenem terenu Nafte v Lendavi, Fužinar pa je v Brežicah iztržil točko, ko so se s tekmecem razšli z izidom 1:1.

Stadion Matije Gubca, Krško

NK KRŠKO – FUŽINAR VZAJEMCI 2:2 (0:1)

‘ 65 Baskera, ’72 Bubnjević / ‘ 7 Potokar, ’69 Horvat

Oba stratega sta dala tudi kratki izjavi po tekmi.

Domači glavni trener Darijan Matić:
“V tekmo smo šli zelo slabo. Prve pol ure igre je bilo iz naše strani zelo slabih, kar je nedopustno ! V drugem polčasu pa smo popravili napake in dvignili nivo igre. Sedaj moramo graditi na tem.”


Trener Fužinarja Mihael Bukovec:
“Prava prvenstvena tekma. Napeta za gledalce, kakor tudi nas akterje. Na koncu smo lahko oboji zadovoljni z razpletom dogodkov. Žal mi pa je za tak konec oz. dogodke med samo tekmo. Obema ekipama pa čestitam za prikazano borbo na tem vročem terenu.”

V prihodnjem krogu bo Krško gostovalo v ljubljanski kotlini pri NK Roltek Dobu. Tekma bo na sporedu v soboto, 14.8. ob 17:30, medtem, ko bo ravenski Fužinar prihodnjo nedeljo ob pol šestih popoldne na stadionu Peca gostil najstarejši slovenski klub (ND Ilirija).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…