22. krog 2. SNL se danes nadaljuje ob 15. uri, ko se bodo širom Slovenije odigrali trije obračuni, prav za vsako moštvo pa bi točke pomenile še kako veliko.


Rudar Velenje – Vitanest Bilje

Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Duje Biuk, Adriano Bloudek in Boško Bošković (Rudar)

Velenjski Rudar v drugi del sezone ni vstopil v vrhunski formi. Varovanci Adnana Zildžovića so v zadnjem krogu izgubili proti nevaforizirani ekipi Grosuplja, tako da si v želji preprečitve boja za obstanek morajo priboriti tri točke. A nasprotnik ne bo lahek, na Športni park Velenje namreč prihaja šestouvrščena ekipa Bilj, ki so z dvema zaporednima zmagama precej povečali naskok pred gostitelji. Biljenci so slavili tudi na zadnjem obračunu, ko so na bili na goliadi boljši s 4:2. Kdo bo slavil tokrat?

Beltinci Klima Tratnjek – Krško

Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Henrik Nerguti (Beltinci)

Krško se po nizu katastrofalnih tekem želi pobrati, a tudi danes zanje naloga ne bo lahka. Nekdanji prvoligaš se namreč odpravlja povsem na vzhod države, kjer jih bodo pričakali na zadnjih štirih tekmah neporaženi Beltinci. Domačim bi zmaga še kako prišla prav, saj bi si s tremi točkami lahko priborili še večji naskok na 5. mestu in konsolidirali svoj položaj na lestvici. Na zadnjem medsebojnem obračunu so slavili zeleni iz Krškega, a slavja gostje niso občutili že od oktobra dalje. Bi jim lahko tokrat uspelo?

Kety Emmi & Impol Bistrica – Ilirija 1911

Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Dejan Đermanović (Ilirija)

V Bistrici se bo odvijal še en obračun med dnom in vrhom lestvice, prav tako pa dveh ekip, ki sta pomlad začeli povsem na nasproten način. Ilirija je na krilu treh zaporednih zmag v odlični formi in slovo trenerja Gorana Stankovića visokoletečih Ljubljančanov ni ustavilo. Bistričani so na 14. mestu od cone izpada oddaljeni za šest točk, prav Stanković, ki je jeseni sedel na gostujoči klopi, pa je tisti, ki bi niz Ljubljančanov lahko preprečil. Če bi jim spodletelo tudi danes, bi namreč v klubu pod Pohorjem lahko že prižgali rdeče alarme. Na zadnjem obračunu so sicer z 2:0 slavili nogometaši iz Bistrice, Ilirija pa si želi ta rezultat maščevati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici obsodili dejanja lastne navijaške skupine in se od nje distancirali

Pravkar končana sezona se ni izšla po željah Gorice, ki ji ni uspelo obstati med slovensko…