Na nadaljevanje sezone se že nekaj tednov pripravljajo tudi nogometaši Šmartnega, ki bodo spomladanski del sezone s tekmo manj pričakali na šestem mestu lestvice 2. SNL.


Varovanci trenerja Oskarja Drobneta so jeseni na štirinajstih tekmah osvojili dvajset točk, petkrat zmagali in remizirali ter štirikrat izgubili. Moštvo je v primerjavi s tistim iz jesenskega dela precej spremenjeno, največ preglavic bo verjetno povzročil odhod Lovra Bizjaka, ki je bil z enajstimi zadetki prvi strelec lige. 20-letni napadalec, ki je jeseni dosegel več kot polovico zadetkov svojega moštva, bo kariero nadaljeval pri avstrijskem četrtoligašu Wildonu. V Avstrijo je odšel tudi Marcel Vindiš, ki bo kariero prav tako nadaljeval v četrtem rangu tekmovanju, igral bo za Gratkorn. Iztok Močivnik, ki je jeseni barve Šmartnega branil kot posojen nogometaš Celja, pa bo spomladi igral za drugoligaša iz Doba, medtem ko sta Denis Čirić in Osman Sinanović prenehala z aktivnim igranjem. Prihodov je bilo manj, Celje je na dvojno registracijo poslalo novinca Amirja Bilalija in mladega Roka Kidriča, ki je bil jeseni s sedmimi zadetki drugi strelec mladinske selekcije, pol leta pa bo na posoji preživel Tadej Gaber. Iz mladinskih vrst pa sta se moštvu priključila Izidor Kompan in Staš Maze.

Moštvo je odigralo štiri pripravljalne tekme, uvodoma so s 5:3 premagali člana Regionalne Ljubljanske lige Kresnice, med strelce so se vpisali  Podbrežnik, Kidrič, Jelen, Lenošek in I. Kompan, nato pa je sledil še minimalni poraz s celovškim SAK-om ter dva remija z Dravogradom in mladinsko ekipo Interblocka. Do pričetka spomladanskega dela prvenstva se bodo pomerili še s trboveljskim Rudarjem in reprezentanco MNZ Celje. Cilj moštva pa bo tudi spomladi zagotovitev obstanka v 2. SNL.

Rezultati pripravljalnih tekem:
Šmartno 1926 5:3 Cockta Kresnice (Strelci: Podbrežnik,Kidrič, Jelen, Lenošek, I. Kompan)
SAK Celovec 1:0 Šmartno 1928
Koroška Dravograd 1:1 Šmartno 1928 (Strelec: Radivojević)
Šmartno 1928 1:1 Interblock U19 (Strelec: Podbrežnik)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prva liga Telemach se po 14 letihi vrača v Ajdovščino

V 2. SNL je ekipa Ajdovskega Primorja postala prvak in se tako po sezoni 2010/11 vrača naz…