Osmi krog drugoligaškega prvenstva prinaša nove zanimive obračune. Največ pozornosti bo zagotovo uprte v Šmartno ob Paki, kjer bodo domačini gostili Kidričani, ki je zaenkrat ne gre po načrtih. Vodilne Radomlje bodo na domačem igrišču gostile Krško, Dob pa odhaja na gostovanje v Ankaran. Veržej bo skušal proti celjskemu Šampionu priti do četrte zaporedne domače zmage, Belokranjci pa bodo proti Šenčurju upali na prve točke v tej sezone.


Dobljani odhajajo na težko gostovanje v slovensko Istro, kjer je imel še vsak nasprotnik kar nekaj težav. Navsezadnje se je v pokalnem obračunu v Ankaranu dodobra namučila tudi ljubljanska Olimpija. Varovanci trenerja Badžima so v minulem krogu namučili sosede Dobljanov, Radomljane, tudi proti Dobu pa verjetno na igrišče ne bodo prišli z belo zastavo. Strateg Doba Romih na tekmi ne bo mogel računati na izkušenega Lundra. Vodilne Radomlje pričakujejo Krško, ki zaenkrat igra še po sistemu toplo-hladno. Krčani na domačem igrišču igrajo zelo dobro, v gosteh pa letos še niso osvojili niti točke. Ravno nasprotno velja za Radoljane, ti so v sedmih krogih le enkrat oddali točke in to v lokalnem derbiju z Dobom. Četa trenerja Djuranovića tako vodi na lestvici 2. SNL.

Veržejci so dobro začeli svojo drugoligaško epizodo, saj trenutno zasedajo odlično peto mesto. Varovanci stratega Gaborja pred domačimi gledalci kažejo dobre predstave, saj so proti Krškemu, Ankaranu in Beli krajini vpisali že tri zaporedne domače zmage. V zadnjem krogu pa so na Gorenjskem pri Šenčurju maščevali še pokalni poraz in prišli do prvih gostujočih točk. Proti Šampionu ne bo smel zaigrati Mauko, ki je v sedmih krogih zbral že štiri rumene kartone. Mladi ekipi Šampiona zaenkrat ne gre najbolje, trener Žilnik pa je lahko zaskrbljen predvsem z obrambo, saj je ta doslej prejela največ zadetkov v ligi, kar devetnajst.

V nedeljo bomo priča dvema obračunoma. Belokranjci bodo gostili Šenčurjane, proti katerim bodo skušali priti do prvih točk v tej sezoni. A za kaj takega bo potrebno zadeti, kar pa ni ravno značilnost ekipe iz Črnomlja, ki je v sedmih krogih zadela le trikrat, zato je položaj na lestvici pričakovan. Gorenjci bodo po domačem porazu proti Veržeju v Črnomelj zagotovo prišli z nalogo, da osvojijo vse tri točke. Pri domačih bo tekmo zaradi kartonov moral izpustiti standardni Skok.

Obračun kroga bo zagotovo odigran v Šmartnem ob Paki, kjer domače moštvo pričakuje goste iz Kidričevega, ki so pred sezono veljali za prve favorite lige. Rdeče-belim zaenkrat še ni steklo, kljub temu, da imajo za drugoligaške razmere zvezdniško zasedbo. Kidričani imajo kar nekaj težav z doseganjem zadetkov, saj prvi napadalec Kurež še ni našel forme, ki ga je krasila v lanski sezoni. Gre pa zato toliko bolje Lovru Bizjaku, ki je z osmimi zadetki trdno na vrhu lestvice najboljših strelcev 2. SNL.

Pari 8. kroga 2. SNL:
AH MAS TECH : ROLTEK DOB (sobota ob 16:00)
FARMTECH VERŽEJ : ŠAMPION (sobota ob 16:00)
KALCER RADOMLJE : KRŠKO (sobota ob 16:00)
ŠMARTNO 1928 : ALUMINIJ (nedelja ob 16:00)
BELA KRAJINA : ŠENČUR (nedelja ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brinje do zmage proti ukrajinskemu prvoligašu

NK Brinje Grosuplje so danes odigrale pripravljalno tekmo proti ukrajinskemu prvoligašu. F…