Nogometaši kranjskega Triglava so po včerajšnjem porazu v Kidričevem drugo mesto na lestvici prepustili prav Aluminiju. Kidričani so Gorenjcem zadali peti poraz sezone, bolj kot točkovna ničla in igra lastne ekipe pa so gostujočega stratega Brkića razjezili sodniki, z Alenom Borošakom na čelu, ki je v vsakem od polčasov izključil po enega gostujočega nogometaša. Sporna je bila predvsem izključitev Aleša Poplatnika, ki se tudi dobre pol ure po koncu tekme ni mogel sprijazniti z drugim rumenim kartonom, ki mu ga je Borošak pokazal zaradi domnevnega udarca s komolcem, katerega pa ni bilo, saj sta igralca v skoku trčila z glavama.


Podobno nejevoljen je bil po tekmi tudi Siniša Brkić, ki pa poraza, oziroma vsega, kar je ničla v Kidričevem potegnila za sabo, ni označil kot neugodnega. Gorenjec je tudi tokrat potrdil, da nima dlake na jeziku. “Ne bi se strinjal, da je poraz neugoden. Bom povsem iskren, bi pa vseeno najprej čestital kolegu Romihu in ekipi Aluminiju. Nikoli ne komentiram sojenja, ni izgovorov za to… Ko pa sodnik na derbiju preveč pametuje, stranski sodnik pa žali igralce in mene osebno, je proti Aluminiju, ki je kvalitetna in dobro vodena ekipa, težko kaj več pričakovati. Imeli smo svoje priložnosti, začetek tekme je bil pravi taktičen dvoboj ekip. Niti v snu pa nisem pričakoval takšnega rezultata, predvsem pa toliko kartonov. Delivci pravice, ki so zaščiteni kot ‘mutanti’, so po nepotrebnem naredili živčno tekmo,” je uvodoma dejal 43-letni strateg, ki se ni ‘šparal’ niti v nadaljevanju in med drugim dejal, da je sodnik po nepotrebnem uničil derbi: “Z igralcem manj je bilo težko, kljub temu pa smo imeli pri izidu 2:1 izrazito priložnost za izenačenje. Če bi zadeli, bi se lahko razvilo marsikaj, saj bi bil rezultat na naši strani. Nato pa so sledile napake naših igralcev, hitra kazen in tekma je bila za nas končana. Aluminiju še enkrat čestitam, žal pa mi je kartonov, s katerimi so sodniki uničili derbi, z dvema igralcema manj in nervozno ekipo pa ni bilo možno kaj več pričakovati.”

KrizajNejc-FotoMiranAlijagic_660px
Križaj, ki je zaradi poškodbe gležnja tekmo končal predčasno, je imel ob izidu 2:1 priložnost za izenačenje, a odbitka po strelu Bukare ni uspel pospraviti v domačo mrežo. (Foto: Miran Alijagić)

“Vrnitev med prvoligaše je interni cilj. Z Aluminijem ne moremo tekmovati, niti v pogojih, niti na drugih področjih. Vseeno gre za mlade fante z dvema ali tremi izkušenimi nogometaši. Naša želja, moja in igralcev, je priti v Prvo ligo, ampak to ni imperativ. Če nam ne bo uspelo, bomo pač igrali drugo ligo, vseeno pa je na razpolago še veliko tekem. Dejstvo je, da so nekateri klubi bolje urejeni, ker pa smo bili še lani prvoligaš, nas pač soočajo s tem imperativom. Če pa hočemo igrati nogomet, moramo to tudi sprejeti, sam sprejemam kritiko, morajo jo tudi igralci, če želimo doseči kaj več,” se je nato dotaknil še ciljev in pričakovanj javnosti, ki pričakuje in napoveduje ekspresen povratek med slovenske prvoligaše. Kranjčani so imeli še pred dobrim tednom, pred gorenjskim derbijem s Šenčurjem, priložnost, da se z morebitno zmago zavihtijo na vrh drugoligaške lestvice, a so z dvema zaporednima porazoma izgubili še drugo mesto, kar pa po besedah kranjskega trenerja ne spremeni ničesar: “Če bi pričel kalkulirati, imamo kot tretjeuvrščeno moštvo boljši razpored. Krško, Dob in Šenčur bodo gostovali v Kranju. Ampak to ni kalkulacija… Če želiš pokazati, kar znaš, moraš zmagati vse tekme, biti karakter, česar pa na žalost trenutno ni. Zadnje tekme nimajo vpliva, verjemite mi. Kar je Triglav dal skozi… Že v času štiriletnega igranja med prvoligaši bi si glede na delovanje zaslužili ‘plaketo’. Najlažje pa je poiskati nekoga in ga zaničevati. Kot pravim, pa zadnja poraza nimata vpliva, ekipa je enkratna klapa. Škoda le, da nimamo kančka sreča, da bi nas nekdo potisnil, da o podpori občine ne razlagam v podrobnosti.”

Ob tem je sicer potrebno dodati, da so Kranjčani v Kidričevem nastopili precej oslabljeni, saj so manjkali Aleks Pihler, Klemen Šturm, Gašper Udovič in Rok Brajič, nekateri mladinci, ki so že člani prve ekipe, pa so z mladinsko zasedbo igrali v Domžalah: “Pihler je v mladi reprezentanci, selektor Primož Gliha mi je prepustil vsaj vratarja Golubovića. Šturm je poškodovan, manjkala je peterica igralcev, videli ste, imeli smo vsega dve menjavi, saj smo mladince, ki so že med člani, prepustili mladinski ekipi, ki je z vodilnimi Domžalami iztržila točko. Ni jokanja, gremo naprej, v takih trenutkih se naredijo igralci.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…