S sobotnimi in nedeljskimi tekmami sedemnajstega kroga so v pomladanski del sezone zakorakali tudi drugoligaši. Že prvi krog nadaljevanja sezone je postregel z zanimivim sporedom. Srečanje Radomljanov in Ptujčanov ob taktičnem boju za prvo mesto ni postreglo z zadetki. Pomemben korak v lovu na obstanek so z zmago nad Zarico storili tudi Tolminci, boljše predstave v nadaljevanju pa so napovedali tudi pri Triglavu.


Orli so še drugič v letošnji sezoni dobili gorenjski derbi, po zmagi s 4:1 pa so skočili v zgornji dom razpredelnice, pred Dobljane, ki so v Kidričevem izgubili dvoboj za četrto mesto. Kranjskega stratega Sinišo Brkića je predstava varovancev močno razveselila. “Rezultat je povsem realen, gostje niso imeli resnejših strelov na naša vrata. Tekmo smo zelo dobro odprli in hitro povedli, a nato se nam je primerila napaka pri prejetem zadetku. V prvem delu je bil viden določen pritisk, kot da bi imeli težke noge, v nadaljevanju pa smo se odločili za igro po globini. Po krilih je bilo težko prebiti formacijo 3-5-2, ko pa smo začeli igrati hitreje v napad, pa so začeli padati tudi zadetki,” je po šesti zmagi sezone za klubsko spletno stran dejal Brkić, ki je lahko po zimski kadrovski prevetritvi računal tudi na Alena Krcića, Mateja Poplatnika in Dejana Robnika. Izkušena trojica je dodala svoj pečat, saj so bili Krcić, Poplatnik in Robnik udeleženi pri vseh štirih zadetkih Triglava, pod zadnjega se je sicer podpisal dvajsetletni Gašper Udovič.

Alen Krcić je po povratku med orle izkazal z dvema asistencama. (Foto: Miran Alijagić)
Alen Krcić je po povratku med orle izkazal z dvema asistencama. (Foto: Miran Alijagić)

Jeseni, še posebej v drugi polovici, so imeli Kranjčani precej težav z realizacijo priložnosti, ki jih ni manjkalo, a mlado moštvo žoge pogosto ni znalo spraviti čez gol črto. “Menim, da smo že na prvi tekmi pokazali nadaljevanje dobre forme s tistega zadnjega obdobja jeseni, ko smo v gosteh ugnali tudi Radomlje. Imamo igro kratkih podaj, dodali smo izkušnje, kar se je poznalo proti Šenčurju. V zahtevnih obdobjih se je poznala nadgradnja napram prvemu delu sezone,” je še poudaril Brkić in dodal, da lepota igre kljub vsemu ni v prvem planu: “Lepota v igri ni naša prioriteta, v prvem planu je rezultat. O estetiki naših predstav bomo govorili po sezoni, stavim le na rezultat in zadovoljen bi bil tudi z minimalno zmago. Vsaka tekma je zgodba zase, ostalo jih je še deset in naredili bomo vse, da dosežemo naše interne cilje.”

“Želja je bila velika, vendar se je žal izkazalo, da je Triglav trenutno močnejša ekipa. Bili so konktretnejši, predvsem v obrambnih nalogah, mi pa smo bili slabi v skoku. Kaj drugega, kot takšen rezultat, nismo mogli pričakovati,” pa je po tekmi priznal šenčurski nogometaš Samo Kokalj, ki je v peti minuti s sedmim zadetkom sezone izid poravnal na 1:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…