Na pripravah pri južnih sosedih so se v minulih dneh mudili tudi nogometaši kranjskega Triglava. Gorenjci so si poleti, pred začetkom sezone, zadali jasne cilje, ki so povezani predvsem z ekspresno vrnitvijo med prvoligaše, od zastavljnega cilja pa ne odstopajo niti pred začetkom spomladanskega dela sezone, ko bodo morali za izpolnitev le-teh na vrhu lestvice prehiteti vodilno Krško.


“Nemudoma moram poudariti, da je bilo vse na najvišji možni ravni. Vreme je bilo idealno za trening, prav tako so bila odlična tudi igrišča, tudi nastanitev pa je bila na zelo visokem nivoju. Sicer pa so bile priprave zelo naporne, veliko je bilo treningov in tekem, ampak prepričan sem, da so popolnoma uspele. Udejanili smo začrtan program, tudi vzdušje med igralci je izvrstno, zato smo vse, kar smo si zadali, tudi uresničili. Zdaj se bomo spočili, regenerirali, do nadaljevanja prvenstva ostajajo štirje tedni in mislim, da se bo opravljeno na pripravah poznalo ne le v tej, pač pa tudi v naslednji sezoni,” je o pripravah v hrvaški Istri za prenovljeno klubsko spletno, ki jo po novem najdete na tej povezavi, dejal Siniša Brkić. Kranjski strateg je na šestdnevne priprave v Umag odpeljal tudi peterico kadetov in dva mladinca, ki so ravno tako dobili priložnost na pripravljalnih tekmah. Gorenjci so na hrvaških tleh odigrali štiri srečanja, na katerih sta zaigrala tudi oba novinca. Burak Zairi in povratnik Damir Marijan bosta v spomladanskem delu sezone verjetno edina nova obraza v taboru orlov, čeprav se je januarja omenjala tudi možnost vrnitve Anžeta Jelarja in Danijela Marčete. Tudi Brkić priznava, da novih prihodov verjetno ne bo več: “Iskreno, teh možnosti verjetno ni. Preprosto si ne želim, da bi se ustvarjena energija in kemija znotraj ekipe, porušila. Bilo je veliko povpraševanja in izraženih želja, da bi različni nogometaši prišli v našo sredino, a imamo obetajoče moštvo, pri katerem bom tudi ostal. Konkurenco smo zaostrili z lastnimi produkti. Izpostavil bi Ožbeja Kuharja, ki je dobil priložnost na desnem boku proti Borcu iz Banja Luke in jo izvrstno izkoristil. Fantje ne smejo poleteti v oblake, morajo biti na trdnih tleh, prioriteta je mladinska ekipa, ampak so pokazali, da lahko konkurirajo tudi pri članih.”

Strateg drugouvrščenega kluba 2. SNL je priznal, da je pri sebi že sestavil seznam trinajsterice igralcev, ki bodo predstavljali okostje ekipe, ki bo skušala vodilno Krško spraviti z ligaškega trona. Za konec pogovora je nekdanji nogometaš, ki je v dresu Domžal odigral tudi 62 prvoligaških tekem, še pristavil, da se na ligaško konkurenco ne ozira kaj prida: “Seveda preverim rezultate na spletu, ampak moram priznati, da me ostali zares ne zanimajo. Naj se ne sliši prepotentno, ampak ukvarjam se predvsem s svojo ekipo, z delom in lastnimi zadevami. Če Triglav hoče znova med najboljše, bo za to moral poskrbeti predvsem sam.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…