Kot smo že pisali o novomeški Krki, ki se je skoraj uvrstila med elito, nato pa jo je pred dnevi zapustil trener Zeljković, ki je s seboj na obalo odpeljal nekaj igralcev in pustil pečat in vrzel v dolenjski prestolnici.


Vodilni v klubu niso dolgo čakali, in so že našli zamenjavo. Odslej bo v vlogi glavnega trenerja deloval 43-letni Krčan Rok Zorko.

In kdo je ta strateg? V dobrem desetletju je bil vodja nogometne šole v Krškem, ki je bila ena najboljših v državi. Z mlajšimi selekcijami je osvojil državni naslov, iz te nogometne šole lahko sedaj gledamo nogometaše kot so Robert Berić, Benjamin Šeško, Jan Gorenc, Luka Kerin, Vanja Drkušič, Ester Sokler, Luka Guček, Mark Španring… ima UEFA PRO licenco, kar je najvišja trenerska licenca. Doslej je ob mlajših selekcijah vodil še NK Krško in nazadnje v minuli sezoni še zelo uspešno NK Brežice. Je avtor grba NK Krško. Pred dobrima dvema letoma (februar 2019) se je razšel s takratnim vodstvom Krškega, in ustanovil lasten klub pod imenom NK Posavje Krško. Slednji so bili sprejeti pod okrilje MNZ Celje in NZS. Za članskim moštvom sta dve sezoni v četrtoligaški druščini, sedaj se nadejajo nastopanja v 3 SNL vzhod. Kadeti in mladinci njegovega kluba, ki je uradno najmlajši slovenski klub, pa še zaenkrat nastopajo v ekipi Brežic.

In kaj je o klicu iz Novega mesta, ekipi in ciljih dejal novi strateg Krke?

“Novomeški klub, in člansko ekipo zelo dobro poznam. Denimo v minuli sezoni sem bil priča delu mojega predhodnika, ki je pustil zelo dober pečat. Tukaj je kar nekaj odličnih fantov. Nekateri so šli stopničko višje, in žal zapustili Portoval. Želimo zadržati jedro lanskoletnega moštva, in dodati kakšnega igralca, ki bo dodatna vrednost. Cilj pa je igrati moderen nogomet, ki bo gledljiv. “

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…