Tretji septembrski ponedeljek je bil rezerviran za peto tekmo osmega drugoligaškega kroga. Vemo, minuli teden je bilo povsod po Sloveniji precej deževno in posledično so se v vseh ligah ubadali s prestavitvami tekem. Tako je bilo tudi v Slovenski Bistrici, kjer sta se sestala zadnja dva prvaka tretje lige vzhod. Domači strateg Franci Fridl je pred prevzemom rdeče bistriške barke vodil Rogaško. S svojo mlado in neuigrano zasedbo ima cilj obstanek v ligi.


  • Slovenska Bistrica: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA – ROGAŠKA 0:2 (0:1) Musulin 8′ (11m), Hajrić 62′ 🟥 Maher (Bistrica) 29′

Prva drugoligaška tekma teh dveh tekmecev je prinesla dva gola, enajstmetrovko, ter en rumeni karton. Bilo je okoli 400 gledalcev, zelenica pa je bila dokaj načeta po dolgotrajnem dežju. V vsakem polčasu smo lahko videli po en gol v domači mreži in pri obeh je bil udeležen novi gostujoči kapetan, sicer desni bočni branilec s številko 22 na hrbtu, ki šteje 25 let in sliši na ime Dinko Matošević. V sedmi minuti je prodrl kapetan Rogaške v kazenski prostor, nakar ga je po mnenju sodnika Perića gostujoča obramba ovirala na nedovoljen način, kar je pomenilo najstrožjo kazen. To je minuto za tem v svoj peti gol sezone pretvoril Marko Musulin. Mladi vezist Bistrice, ki je posojen s strani Maribora Rok Maher si je prislužil rdeči karton v 29.minuti, kar je pomenilo dve tretjini tekme za gostujočo ekipo igralca manj.

Po sedemnajstih minutah igre v drugem polčasu so črno-beli vodstvo podvojili. Po podaji v kazenski prostor Matoševića se je v gneči najbolje znašel Ajdovec v vrstah Rogaške Anel Hajrić, ki je zabil na drugi zaporedni tekmi v dresu “steklarjev” in tako postavil končni izid tekme. S tem so se gostje točkovno približali vodilnim in so še vedno v igri za mesta, ki vodijo v našo elitno ligo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Televizijski prenos z Rogaške Slatine

V devetem krogu 2. Slovenske nogometne lige bodo blagoslova televizijskega prenosa deležni…