Že pred dnevi smo pisali, da si je Dejan Robnik znova nadel dres matičnega Triglava. Izkušeni napadalec, ki je v dresu Triglava, Celja in tudi Maribora odigral 103 prvoligaške tekme ter dosegel tudi 12 zadetkov, je zadnja tri leta in pol igral za mestno tekmico Zarico, ki ji je z izkušnjami in predstavami pomagal tudi do poletnega preboja v drugoligaško druščino.


“Izpostaviti moramo, da je bil Dejan eden izmed najbolj zaslužnih pri uvrstitvi rdečih v drugo ligo. Bil je pravi vodja na igrišču in izven njega. Ravno njegov odnos je prevagal pri odločitvi, da spoštujemo njegovo odločitev za vrnitev v matični klub. Dejan je bil v zadnjih letih edini matični igralec mestnega tekmeca. Njegovo odločitev spoštujemo. Vsak človek na stara leta hrepeni po vrnitvi v domači kraj; podobno je s športniki. Ni lepšega, kot bogato kariero končati tam, kjer si jo začel,” so Robnikovo vrnitev v vrste matičnega kluba pokomentirali na spletni strani Zarice. 32-letni napadalec je imel jeseni precej težav s poškodbo, saj je odigral 323 minut, edini zadetek pa je dosegel prav v uvodni tekmi sezone proti Triglavu.

Robnik je v poletnih kvalifikacijah zapečatil usodo Ajdovcev in Zarico popeljal v 2. SNL. (Foto: Miran Alijagić)
V poletnih kvalifikacijah je zapečatil usodo Ajdovcev in Zarico popeljal v 2. SNL. (Foto: Miran Alijagić)

Zarica je v zimskem prestopnem roku pošteno prevetrila svoje vrste. Četo novega trenerja Braneta Pavlina, ki je med zimskim prestopnim rokom nasledil Matjaža Florjančiča, so ob Robniku zapustili še Darko Babić (Avstrija), Cristian Andrei Blejdea (prekinitev pogodbe z Domžalami), Dejan Božičič (Avstrija), Rok Dolžan (konec kariere), Žiga Jurhar (Visoko), Ajdin Mulalić (vrnitev v Domžale), Matej Pirc (Avstrija) ter Elvis in Ervin Smajić (Triglav). Glede na število odhodov je bilo posledično precej prometno tudi na vhodnih vratih Zarice, Maribor je Zarici posodil Anela Hajrića, Danijela Vujčića in Luko Uskokovića, očetu Branetu pa je s Šenčurja sledil tudi Luka Pavlin. Iz Triglava se je k Zarici preselila David Ivanuša in Emir Ljubijankić, novinci pa so še Branko Bučar (Brinje Grosuplje), Primož Bužan (Koper), Marko Deronja (Tolmin), Alan Hočevar (Bad Gleichberg), Nejc Srovin (Tabor) ter tudi temnopolti Francoz Marc Bafuidi (AFC Creil).

Kranjčani so v dosedanjem delu sicer odigrali tri pripravljalna srečanja. Po porazih z Gorico in velenjskim Rudarjem so varovanci trenerja Pavlina remizirali z Dobljani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…