V primerjavi z obračuni v minulih krogih, gledalci niso uživali v zadetkih, saj sta na treh popoldanskih tekmah padla le dva gola. Prvega so videli gledalci v Ankaranu, drugega pa v Šmartnem ob Paki. Nekoliko bolj razpoloženi so bili strelci na obeh večernih tekmah, saj so na tekmah v Krškem in Šenčurju padli po trije zadetki.


Za zmago Šmartnega je v 14. minuti poskrbel Klemen Bolha, ki v dresu Šmartnega sicer nastopa kot nogometaš velenjskega Rudarja na dvojni registraciji. Belokranjci, ki so v minulih krogih po uvodnem zadetku znali popustiti, so tokrat svojo mrežo v nadaljevanju tekme uspeli ohraniti nedotaknjeno. Obračun v Veržeju, kjer sta se pomerila Farmtech Veržej in Aluminij iz Kidričevega, se je končal brez zadetkov. Varovanci domačega stratega Zlatka Gaborja so imeli možnost, da bi z današnjo zmago Kidričane ujelina tretjem mestu, a po 22. krogu razlika med obema ekipama ostaja nespremenjena, so se pa Prleki po zaslugi poraza Ankaran Hrvatinov s točko povzpeli na četrto mesto.

Primorci so namreč na domačem igrišču gostili drugouvrščene Radomljane, ki so na gostovanje prispeli le s petnajstimi nogometaši. Kljub temu to ni bila ovira za gostujoče moštvo, saj so Radomljani po zaslugi Luke Vrhunca, ki je izkoristil napako domače obrambe, že v 3. minuti zatresli mrežo domačega vratarja Mateja Paala. Gledalci so tudi v nadaljevanju spremljali razgibano srečanje, domače moštvo pa je imelo po dvajsetih minutah igre priložnost, da izniči prednost gostov, saj je sodnik Andrej Žnidaršič po roki Edvina Cirikovića pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Mark Božič, a je izenačenje preprečil gostujoči vratar Vjekoslav Andrić. Primorci so v drugem polčasu močno pritisnili proti gostujočim vratom, a so bili poizkusi Vodeba, Mihaliča, Pahorja, Zemljaka, Hojnika in ostalih neuspešni. Radomljani so tako prekinili primorski niz, saj moštvo Ankaran Hrvatinov spomladi do današnje tekme še ni doživelo poraza.

V Šenčurju so vsi trije zadetki padli že v prvem polčasu, v 12. minuti pa so se vodstva veselili gostje iz Celja, ki so povedli z zadetkom Gašperja Vouka, ki se je veselil premiernega drugoligaškega zadetka. Šenčurjani so hitro izničili vodstvo gostov, saj je v 19. minuti zadel Domen Košnik. Gorenjci pa so do preobrata prišli nekaj minut pred odhodom na odmor, ko je za preobrat poskrbel Dejan Kern. Šampion bi z morebitno zmago še ohranil minimalne možnosti za ohranitev drugoligaškega statusa, a je sedaj že jasno, da jim kaj takega v letošnji sezoni ne bo uspelo.

Trije zadetki so padli tudi v Krškem, kjer pa so se zmage in treh točk veselili gostje iz Doba. Vodilno moštvo drugoligaškega prvenstva je oba zadetka doseglo v prvem polčasu, obakrat pa se je veselil Jernej Leskovar, častni zadetek, ki je sicer Krčanom dal nekaj upanja na točko, je dobrih petnajst minut pred koncem tekme prispeval Igor Blažinčić.

Pari 22. kroga 2. SNL:
ŠMARTNO 1928 1:0 BELA KRAJINA
Bolha (14)
FARMTECH VERŽEJ 0:0 ALUMINIJ
ANKARAN HRVATINI 0:1 KALCER RADOMLJE
Vrhunc (3)
KRŠKO 1:2 ROLTEK DOB
Blažinčić (75); Leskovar (26, 42)
ŠENČUR 2:1 ŠAMPION
Košnik (19), Kern (38); Vouk (12)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Krke in Dekanov v prid farmacevtom

V dolenjski prestolnici smo četri decembrski dan leta 2021 videli zaostalo tekmo 11 kroga …