V uvodni tekmi 23. kroga 2. slovenske nogometne lige sta se v Radomljah pomerila domači Kalcer Radomlje in Drava Dakinda Ptuj. Radomljani so po dveh zaporednih porazih naposled le prišli do treh točk in trinajste prvenstvene zmage, ter Ptujčanom prizadejali še tretji zaporedni poraz.


Srečanje so boljše pričeli mlinarji, ki so povedli v 13. minuti srečanja, ko so izkoristili prvo pravo priložnost na srečanju, ko je Žana Hrastnika premagal Luka Cerar. Ptujčani so po prejetem zadetku vzpostavili ravnotežje, ter v 27. minuti uspeli rezultat izenačiti, ko so se znašli v hitrem protinapadu, v katerem je Rok Zorko našel samega Timoteja Mateta, ki mu ni bilo težko zatresti radomeljske mreže. A le deset minut zatem so mlinarji ponovno povedli, za novo vodstvo je po izjemno natančni podaji Ivorja Horvata mrežo zatresel prvi strelec mlinarjev Anel Hajrić. Tudi po novem zaostanku so Ptujčani poskušali pritisniti, vendar so bili poskusi nenatančni. Sledil je nov hladen tuš za Ptujčane, tik pred odhodom na odmor. Na sredini igrišča je Muhammed Demirci imenitno zaposlil Gala Primca, ki je iz dobrih dvajsetih metrov premagal nemočnega Žana Hrastnika.

V nadaljevanju so se Radomljani fokusirali predvsem na branjenje prednosti, pri čemer so bili uspešni, oboji so si sicer ustvarili nekaj pol priložnosti, a do zadetkov ni prišlo, tako je ostalo pri rezultatu iz prvega polčasa in na koncu zasluženi zmagi Radomelj. Radomlje z novo zmago ostajajo na tretjem mestu lestvice, Drava pa lahko do konca tega kroga zdrsne celo na osmo mesto lestvice.

Kalcer Radomlje : Drava Dakinda Ptuj (3:1)

Cerar 13`, Hajrić 37`, Primc 45`; Mate 27`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…