Do zaključka drugoligaškega tekmovanja nas ločijo le še trije krogi. Odločitev o prvaku je padla že minuli vikend, saj Radomlje niso izkoristile poraza Doba v Veržeju, Dobljani pa imajo tri kroge pred koncem neulovljivih deset točk prednost. Obračun kroga, ki bo raztegnjen kar čez štiri dni, bodo tokrat odigrali Radomljani in Kidričani, srečanje pa bo imelo tudi dobrodelno noto.


Šenčur in Ankaran Hrvatini se bosta pomerila že danes ob 19. uri, Primorci so v zadnjih treh krogih osvojili le točko, zato bodo skušali v zaključku prvenstva ponoviti odličen začetek spomladanskega dela sezone in ob ugodnem razporedu nanizati še nekaj točk in se prebiti v zgornjo polovico lestvice, medtem ko so Gorenjci več ali manj že zabetonirani na osmem mestu.

Obe sobotni tekmi bosta odigrani v domžalski občini. Radomljani ob 15. uri gostijo Kidričane, mlinarjem pa za drugo mesto in najmanj dodatne kvalifikacije, te bodo odvisne tudi od odločitve Dobljanov, ki še niso sprejeli dokončne odločitve o napredovanju med prvoligaše, zadostuje že remi. Obračun bo imel tudi dobrodelno noto, saj bo klub pred in po tekmi zbiral sredstva za nogometaša in tajnika kluba, Boštjana Pavliča, ki odhaja na visoko specializirano nevrološko operacijo ekstrapiramidnega sindroma – Parkinsove bolezni GZO v Münchnu. Dve uri zatem se bo pričela tudi tekma na Dobu, kjer tokrat gostuje Šmartno. Slednji še niso obupali niti nad tretjim mestom, ki ga tri kroge pred koncem zaseda Aluminij, Dobljani, ki bodo zaigrali brez kapetana Klemna Kunstlja, pa lahko zadnja tri srečanja odigrajo sproščeno in brez pritiska.

V nedeljo se bodo na belokranjskem udarili Črnomaljci in Krčani, ki ob ugodnem razpletu preostalih srečanja še upajo na preboj v zgornjo polovico lestvice. Strateg Posavcev Tomaž Petrovič tokrat ne bo smel računati Dejana Urbanča in Marka Jakolića, ki je v zadnjem krogu načel mrežo Šenčurjan, ki ga je Krško premagalo s 4:1. Belokranjci se počasi poslavljajo od drugoligaške konkurence, mlada četa trenerja Branka Vrščaja pa ima v zadnjih treh tekmah možnost, da se od 2. SNL poslovi še s kakšno točko.

Zadnje srečanje 25. kroga 2. SNL pa bo na sporedu šele v torek, ko se bosta na celjski Areni Petrol pomerila Šampion in Farmtech Veržej. Slednji se bodo v Celje odpravili z zvrhano mero samozavesti, saj so v zadnjem krogu vzeli skalp prvaka Doba, na strani Prlekov pa sta tudi izida minulih dveh obračunov, saj so varovanci trenerja Zlatka Gaborja dobila oba medsebojna obračuna, pa čeprav so se Celjani, ki bodo tako kot Črnomaljci po koncu sezone izpadli rang nižje, dobro upirali na obeh tekmah.

25. krog 2. SNL:
ŠENČUR – ANKARAN HRVATINI (petek ob 19:00)
KALCER RADOMLJE – ALUMINIJ (sobota ob 15:00)
ROLTEK DOB – ŠMARTNO 1928 (sobota ob 17:00)
BELA KRAJINA – KRŠKO (nedelja ob 17:00)
ŠAMPION – FARMTECH VERŽEJ (torek ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aluminij in Rogaška nadaljujeta mrtvi tek

Triindvajseti krog drugoligaškega prvenstva ni prinesel sprememb na vrhu lestvice. Tam še …