S treningi so včeraj pričeli kar štirje drugoligaški klubi. Prvič v letošnjem letu so se srečali pri kranjskem Triglavu, kidričevskem Aluminiju, Ankaran-Hrvatinih in Šenčurju. Četverica je jesenski del sezone zaključila z različnim učinkom, pričakovanja vseh pa so pred nadaljevanjem povezana z napredovanjem po lestvici.


Najvišje merijo Kranjčani, ki so v sezono krenili z jasnim ciljem, povratkom med najboljše klube, a so jim vsaj jeseni načrte preprečili odlični Krčani. Posavce želijo spomladi sklatiti z vrha lestvice, zato bodo v začetku februarja teden dni trenirali tudi v Umagu. “Fantje so imeli individualne programe dela, nekateri so delali še več, sicer pa bo pripravljenost zagotovo vidna na uvodnih treningih. Igralce bom uvajal na nov sistem dela, ki smo ga spoznali na seminarjih, z naslednjim tednom pa začnemo na polno. Tudi letos bo veliko število pripravljalnih tekem, večina jih bo proti prvoligašem, nekaj pa bo tudi mednarodnih tekem,” je po uvodnem treningu dejal Siniša Brkić, strateg kranjske čete, ki jo je pozimi zapustil Jernej Papež, ki pa je v prvem delu sezone zgolj tri tekme. Ekipa bo zagotovo močnejša kot jeseni, saj se je v klub že vrnil Damir Marijan, v preteklosti že nogometaš Triglava, ki ga je Brkić vodil tudi v kadetski selekciji, v kateri je bil Marijan, sicer tudi nekdanji član Celja, tudi kapetan. Seznam prihodov s tem še ni zaključen, saj se obeta še nekaj kvalitetnih okrepitev.

Triglav bo podobno kot poleti tudi v zimskim pripravah odigral precej zahtevnih pripravljalnih tekmah, saj bodo nasprotniki tudi Koper, Radomlje, Gorica, Krka, Zavrč. Prvo srečanje bodo Kranjčani odigrali že v soboto, ko se bodo pomerili z ljubljansko Ilirijo, ki v 3. SNL center zaseda drugo mesto. Tudi Šenčurjani v pripravah rivalstvu primerno za sosedi iz Kranja ne želijo kaj prida zaostajati. Tudi Brane Pavlin je svojo četo zbral včeraj, znanih pa je tudi pet nasprotnikov. Prihodnji teden se bodo godlarji pomerili z mladinci Triglava, kasneje še s člansko ekipo Kopra, ki pa ne bo edini prvoligaški nasprotnik. Potrjena sta tudi obračuni z Novomeščani in Radomljani, Šenčurjani pa se bodo kasneje pomerili tudi z drugo ekipo mlinarjev.

Z zahtevnimi nasprotniki se lahko pohvalijo tudi Kidričani, ki že po tradiciji večino pripravljalnih tekem odigrajo s prvoligaši. Že v soboto se bo moštvo trenerja Damjana Romiha pomerilo z Mariborčani, šumarji pa imajo potrjena tudi dva obračuna z Zavrčani, v goste prihajajo tudi Celjani. O nasprotnikih je zaenkrat najmanj znanega pri Ankaran-Hrvatinih, ki so se pozimi razšli z Ivom Stipaničevim, z Izolo oziroma Koprom pa želi vodstvo kluba podaljšati dogovor o posoji Mateja Zemljaka in Luke Vekića. Kot je znano že nekaj časa, se bodo Ankarančani 24. januarja v Kopru pomerili z beograjsko Crveno zvezdo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih pozdravili prve spomladanske okrepitve

Dekani bodo v nadaljevanje sezone med drugoligaško konkurenco vstopili dodatno okrepljeni.…