S pripravami je v preteklem tednu pričela tudi večina drugoligašev. Minuli ponedeljek so z uvodnim treningom opravili tudi v taboru Veržeja, ki po prvem delu sezone zaseda visoko tretje mesto. Kot smo že poročali, bo Prleke tudi v nadaljevanju vodil Zlatko Gabor, ki so si ga v svojih vrstah želeli tudi pri soboški Muri.


Veržejska četa bo v pomlad krenila v nekoliko spremenjeni podobi. Jasno je, da bo Matej Vinkovič, ki jeseni ni igral veliko, spomladi igral za Zreče, prleško zasedbo pa je zapustil tudi mladi Blaž Dobaj. Vodstvo kluba, ki domuje na desnem bregu Mure, je potrdilo še odhod Jureta Srnca. Nekdanji mladinec Maribora bo nogometno pot nadaljeval na Češkem, za sodelovanje se je dogovoril z vodstvom Sigme Olomouc, so zapisali na klubski spletni strani. Srnec je jeseni za Zavrč odigral deset tekem in dosegel tudi zadetek.

Je pa Gabor na začetku priprav pogrešal dva pomembna aduta. Matjaž Kek, ki je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe nared za vrnitev na igrišča, je z Rijeko odpotoval na priprave v Dubaj, medtem ko se Sebastjan Petek, z devetimi zadetki prvi strelec lige, v teh dneh dokazuje na treningih Wacker Burghausna, vodilnega kluba bavarske lige, sicer četrtega razreda nemškega nogometa.

Sebastjan Petek (povsem v ozadju) na treningu Burghausna. (Foto: wacker1930.de)
Sebastjan Petek (povsem v ozadju) na treningu Burghausna. (Foto: wacker1930.de)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…