Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se seli med elito je znan (Gorica), podprvaki tudi, le še boj za obstanek je povsem odprt. Dve tekmi bosta na sporedu ob petih popoldne, ena uro kasneje in četrta ob 19:00.


Petek ob 17:00

  • Dob: ROLTEK DOB – BELTINCI K.T.

V ljubljanski kotlini bo goatovala Prekmurska ekipa, ki jo vodi Damjan Gajser. To bo njuna šesti drugoligaški spopad za nove točke. Dve zmagi Dobljanov in trije neodločeni izidi so izkupičen njunih predhodnih tekem. Na zadnjih petih ligaških tekmah so varovanci Jerneja Javornika osvojili zgolj 4 točke, dve več pa Beltinčani. Njun jesenski dvoboj ni dal zmagovalca, saj je bil končni izid 1:1. Tedaj so Prekmurci vodili vso tekmo, ko je v peti minuti Dobljani izenačili.

  • Bilje: VITANEST BILJE – FUŽINAR VZAJEMCI

Zadnja domača tekma ekipe z Goriškega bo črno-belim prinesla goste iz Koroške. V zadnjih štirih krogih varovanci stratega Beršnjaka ne poznajo poraza, so na odličnem sedmem mestu pred to tekmo. Na drugi strani je ravenski Fužinar iz zadnjih štirih ligaških dvobojev potegnil štiri točke. To bo njihova 7 medsebojna tekma. Obe moštvi sta zmagali po trikrat, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca. Jeseni je v goliadi, kje je padlo 7 golov, je s 4:3 slavilo Bilje. Tekma je bila odigrana v mestu Tine Maze in Mitje Kunca.

Petek ob 18:00

  • Ajdovščina: PRIMORJE – KRKA

Tretjo medsebojno tekmo Primorja in Krke v drugi ligi bo kot glavni sodnik odpiskal mladi mariborski delilec nogometne pravice Uroš Rađević. Primorje še ni ugnalo Dolenjcev doslej, saj je Krka slavila na njunem prvem srečanju v Ajdovščini (3:0), jeseni pa je bil izid v Novem mestu 3:3. Primorje je na zadnjih petih tekmah lige osvojilo 9 točk, Krka pa dve več.

Petek ob 19:00

  • Lendava: NAFTA – DEKANI

Prekmursko-primorski spopad za nove točke v Lendavi bo četrta tekma zadnjega kroga. To bo 8 tekma teh dveh ekip in doslej si šest zmag lasti Nafta, njuna zadnja tekma, ki je bila jeseni pa se je končala brez zmagovalca. Prekmurci so izgubili zadnjih pet tekem v ligi, Primorci pa so izvlekli 7 točk in obstanek v ligi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…