Dober mesec je še do začetka nove drugoligaške sezone. Zanimivo bo spremljati nogometno tržnico v prihodnjih dveh mesecih. Med ambicioznimi klubi, ki si želijo v boj za prvoligaško vstopnico je tudi črno-rdeča ekipa iz Ajdovščine. Sinovi burje so v torek (21.6.) pričeli z vadbami in treningi za novo sezono.


Klub je zaenkrat zapustila četverica nogometašev. Vratar Denis Pintol je odšel v Ljubljano, kjer je podpisal za Olimpijo. Vezist Mateo Itrak je okrepil belgijski klub Francs Borains, napadalec Haris Sadiković je bil minulo sezono posojen s strani Olimpije. Kam ga bo pot vodila še ni znano. Jakob Kodermac je napadalec, ki je tudi zapustil Primorje.

Nov in prvi novinec za sezono, ki je pred nami je vezist Elian Demirović. Gre za 22-letnega nekdanjega mladega reprezentanta Slovenije, ki je spomladi igral za riješki Orijent, ki igra v drugi hrvaški ligi. Pred tem pa je ta goriški nogometaš tri leta igral v Italiji. Njegov oče Enes, ki je ta mesec praznoval abrahama je v Sloveniji igral za štiri klube. Največji pečat je ta nekdanji BiH reprezentant pustil v Novi Gorici. Igral je tudi v Hajduku in Turčiji in Izraelu. Mlajši levonogi Demirović se najbolje znajde v osrčju zvezne vrste, ali pa kot levi bočni vezist. Primorje bo njegov tretji članski klub v tretji državi. Pri naših zahodnih sosedih je igral za kadetsko in mladinsko ekipo Interja ter igral še za mladince Chieva. V italijanski tretji ligi (Serie C) je igral za Fermano. To je kraj na vzhodni obali osrednje Italije, ki je od njegove rodne Nove Gorice oddaljen 550 km.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…