Precej kadrovskih sprememb je v zimskem prestopnem roku doživelo tudi moštvo Ankaran-Hrvatinov, ki bo v spomladanski del sezone krenilo s šestega mesta lestvice 2. SNL. Poslovila se je šesterica pomembnih adutov, vodstvo kluba je potrdilo devet novincev, med njimi so tudi nekateri povratniki.


Ivo Stipaničev in Matej Zemljak, ki je bil jeseni posojen v Ankaran, bosta spomladi z Izolo lovila uvrsitev v drugo ligo, Mark Božič in Simon Klun, ki ostaja trener mlajših selekcij, odhajata v sosednjo Italijo, klub pa sta zapustila tudi Alen Koprivec in Ousman Koli. Dres Ankaran-Hrvatinov bodo tudi spomladi nosili Matej Paal, Jernej Blaznik, Matic Hojnik, Dean Kolarić, Jan Pahor, Emir Burkić, Robi Gajšek, Luka Badžim, Tadej Mihalič, Marko Vukelić, Luka Vekić, Tim Vodeb, Tomaž Rodica in Luka Lekić, ki so za ekipo trenerja Vlada Badžima igrali že jeseni. Med Ankarančane se vračajo Roy Rudonja, Niki Lekić in Aleksander Ilić, iz Kopra se na posojo seli Matic Reja, nove moči pa so še Dejan Banović, Matic Furjan, Jernej Papež ter Italijana Alessio Ceniccolo in Gia Luca Metta.

Primorci so sicer v pripravah na spomladanski del sezone odigrali štiri pripravljalna srečanja. V zamejskih Miljah so z 1:8 ugnali Muggio, s koprskimi mladinci so se razšli z remijem 1:1, nato pa so se pomerili še s Crveno zvezdo in Hajdukom. Z Beograjčani so izgubili s 3:1, s Splitčani pa 7:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih pozdravili prve spomladanske okrepitve

Dekani bodo v nadaljevanje sezone med drugoligaško konkurenco vstopili dodatno okrepljeni.…