Zadnje čase nas je veliko športnikov in nogometašev žal zapustilo. V torek, 21.februarja 2023 je po kratkotrajni bolezni v starosti 87 let umrl nekdanji vratar Brežic in Krškega. Boško Karabaš je bil rojen v Vršcu 24. decembra 1935, kjer je tudi začel z igro nogometa. Pot ga je nato službeno zapeljala na jugozahod Slovenije, kjer je delal v takratni JLA vojašnice v Cerkljah ob Krki. V Posavju je pustil velik športni pečat.


Boško Karabaš kot 21-letnik v dresu Brežic
Foto: arhiv Mestnega muzeja Krško

Karabaš je med letoma 1955 in 1970 igral za Brežice, Krško ter za trboveljski Rudar. Bil je vratar, ki je kot kapetan Brežic v četrtfinalu pokala Slovenije leta 1956 igral v Ljubljani proti Olimpiji. Slednji so za las napredovali…Pri NK Krško je ob tem, da je bil nogometaš kasneje opravljal tudi delo tajnika, trenerja, organizatorja in predsednika kluba. V mestu se je leta 1957 tudi ustalili in ustvaril družino.

Boško Karabaš 24.12 1957 – 21.2.2023

Ob tem je bil tudi strasten Radioamater in velik športni navdušenec, ki je ob stoletnici kluba v Krškem pomagal in doniral nekaj svojih stvari mestnemu muzeju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Beltinci po porazu Nafte še bližje prvemu mestu

Dravinja je včeraj, ob 17.00 uri, gostila Beltince. Gostje so na tekmi 25. kroga v 2. SNL …