Črna na Koroškem, ki je svetovno znan domači kraj Tine Maze, Mitje Kunca, Aleša Gorze in Nataše Lačen je že en čas dom ravenski ekipi Fužinar Vzajemci. To pa zato, ker rdeče-modri svoj objekt temeljito prenavljajo. Tokratni gostje so bili s severa Primorske, natančneje Goriške regije. Njuno sedmo tekmo je sodil Nejc Gergič, ki je pred 100 gledalci pokazal 4 rumene kartone.


Za vodstvo gostov je poskrbel 19-letni vezist Rok Erniša, ki igra kot posojen nogometaš Mure pri zasedbi Vitanesta iz Bilj. Dobrih pet minut kasneje je bilo z vidika domačinov že 0:2, ko je Nik Jermol zabil svoj šesti gol v tej sezoni. Nato je do konca polčasa z dvema goloma na sceno stopil 23-letni napadalec Matej Žižmond. Tako se je s presenetljivim in visokim izidom 0:4 končal polčas v prid Bilj. V drugem polčasu so se domačini zbrali in odigrali veliko bolje ter zabili tri gole za priključek a kljub vsemu jim je zmanjkalo časa za kaj več. Po dvajsetih minutah pa je bil zaradi poškodbe zamenjan napadalec Fužinarja Tadej Trdina.

Črna na Koroškem: FUŽINAR VZAJEMCI – VITANEST BILJE 3:4 (0:4) Turičnik ’63, Horvat ’78 in ’84 ; Erniša ’14, Jermol ’20, M.Žižmond ’25 in ’38

▪️Isto prizorišče, a le 8 dni kasneje in nasprotnik Brežice (14.11. ob 13:30) bomo videli kot naslednjega nasprotnik Fužinarja. V Ljubljani pri ekipi Ilirije pa bodo nove točke istočasno skušali na Goriško prepeljati črno-beli nogometaši Vitanest Bilj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…